LOADING...

DSC riasztó integrálása OOTT okos otthon rendszerbe

DSC riasztó integrálásával kiváltható az OOTT okosotthon rendszerben a smart mozgás és nyitásérzékelők használata

Az okosotthon hátrányai között kétségkívül a gyakori elemcsere az egyik legbosszantóbb. Sok kisebb okos otthon kiegészítő, mint a nyitás- és mozgásérzékelők nem rendelkeznek hálózati csatlakozással. Ezek a smart érzékelők elemmel, vagy akkumulátorral működnek, így időnként tölteni kell, vagy  elemet kell bennük cserélni – ami némi kényelmetlenséggel jár.

Ez a kényelmetlenség nem tűnik túl nagy árnak ahhoz, hogy ingatlanunkat biztonságban tudjuk. Ugyanis a smart érzékelők beépítésével az okosotthon rendszer képes riasztást küldeni mobil telefonokra nyílászárók nyitása vagy mozgás érzékelése esetén, továbbá a mozgásérzékelőkkel világításokat tudunk automatizálni.

Az okos érzékelők ezen csoportját általában kényelmi céllal használjuk:

  • a mozgásérzékelővel világítási köröket vezérlünk,
  • a nyitásérzékelőkkel pedig a fűtést, hűtést szüneteltetjük, amíg nyitva az ablak,
  • vagy figyelmeztetést küldünk, hogy nyitva maradt valami.

Amennyiben lakásunk a Magyarországon elterjedt DSC riasztó rendszerrel van felszerelve, akkor a riasztó integrálásával kiváltható az OOTT okosotthon rendszerben a smart mozgás és nyitásérzékelők használata. Mivel a rendszer hálózati feszültségről üzemel, máris kiváltottunk egy bosszantó – és mivel az elemek ártalmatlanítása nem megoldott, környezetszennyező – megoldást.

DSC riasztó kezelőpanel élesítésre kész állapotban

Biztonsági okokból azt szoktuk javasolni az ügyfeleinknek, hogy „READ ONLY” módon integráljuk a DSC-t, így az okos otthon rendszer képes használni a riasztó érzékelőit, de nem lehet ki-, vagy bekapcsolni az OOTT rendszeren keresztül.

Ilyen esetben a riasztót a saját kezelőfelületén, vagy applikációján keresztül lehet ki- és bekapcsolni. Az OOTT okos otthon rendszer viszont mindent “lát” a riasztórendszerben, így mobil telefonokra is tud riasztást küldeni, ha a riasztó bejelez, de egyéb funkcióhoz is használhatjuk a mozgás- és nyitásérzékelőket.

 

 

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!