LOADING...

Okosotthon megoldások
ingatlanfejlesztőknek

Miért válaszd az OOTT-t lakóparkokhoz és társasházakhoz?

A magyar nyelvű OOTT rendszer teljes mértékben testreszabható az adott lakópark vagy társasház igényeinek és kihívásainak megfelelően.

 • Értéknövekedés: Használd ki az okos otthonok vonzerejét annak érdekében, hogy megszerezd a vásárlókat és növeld az elérhető négyzetméterárat.
 • Presztízs: Mutasd meg elkötelezettséged az innováció, a biztonság és a kényelem terén, ezáltal javítva a márka imázst.
 • Gyorsabb Értékesítés: Felelj meg a piaci elvárásoknak az egyedi okos funkciók segítségével, ezáltal növelve az értékesítési sebességet.
 • Költségcsökkentés: Racionalizáld az üzemeltetést automatizációval, csökkentve ezzel a lakók rezsiköltségét.

Magas megtérülés pénzügyi kockázat nélkül

Ingyenes tervezés és előkészítés során díjmentesen kialakítjuk a vevők számára az intelligens otthon rendszer “menüt” az épülő ingatlanhoz. Részletes műszaki leírást biztosítunk a szükséges – minimális többletköltségeket és többletmunkát igénylő – előkészítéshez. Az opcionális értékesítés lehetőséget nyújt a vevőknek az elérhető okos otthon funkciók felár ellenében történő rendelésére. Amennyiben az ügyfél megrendeli az okosotthon funkciókat, akkor az OOTT csapata végzi el a kivitelezést még a beköltözés előtt az egyedi igények figyelembevételével.

Ingyenes Tervezés és Előkészítés

Díjmentesen tervezzük meg az intelligens otthon rendszert az épülő ingatlanhoz. A rendszer előkészítése így nem igényel számottevő többletköltséget, sem többletmunkát.

Opcionális
Értékesítés

Az értékesítési folyamat során a vevők lehetőséget kapnak arra, hogy az elérhető okos otthon funkciókat felár ellenében rendeljék meg, ezzel növelve az ingatlan elérhető négyzetméter árát.

Vezeték Nélküli Kivitelezés

Ha az ügyfél igénybe veszi a szolgáltatást, az OOTT csapata elvégzi az okosotthon rendszer kivitelezését még a beköltözés előtt az egyedi igények figyelembevételével.

Modern okosotthon megoldás

Az OOTT rendszer teljes mértékben testreszabható az adott lakópark vagy társasház igényeinek és kihívásainak megfelelően. A rendszer könnyen integrálható a meglévő infrastruktúrával, és a felhasználók egyedi preferenciáihoz igazítható. Az OOTT rendszer fő funkciói kiemelkedő kényelmet, biztonságot és energiahatékonyságot nyújtanak a vevők otthonaiban. Az alábbiakban felsorolunk egy kis ízelítőt az OOTT rendszer által megvalósítható funkciók közül:

„Hazaértünk” forgatókönyv

Az OOTT okos otthon rendszerrel hazaérkezéskor automatikusan nyílik a kocsibeálló és garázskapu, valamint felkapcsolódik a kerti és előszoba világítás.

Okos
fűtésvezérlés

Az okos fűtésvezérlés csak azokban a helyiségekben fűt, ahol szükséges, optimalizálva a fűtési rendszert.

Okos
árnyékolás

Az okos árnyékolás követi a nap mozgását, lehúzva a redőnyöket erős napsugárzás esetén.

Jelenlét
szimuláció

Az okos rendszer jelenlét szimulációt kínál, például világítás és redőnyök vezérlésével, a külvilág számára azt sugallva, mintha valaki jelen lenne a lakásban, akkor is, ha üres.

Szauna és
medence fűtés

Az OOTT által a szauna és medence fűtése és vízforgatása távirányítással és programozással vezérelhető.

Okos tűz- és
füstérzékelő

Amikor tűzriadót érzékel, a rendszer szirénát aktivál, felhúzza a redőnyöket, felkapcsolja a világítást, és üzenetet küld az előre beállított mobilokra.

Romantikus
hangulat

Az okosotthon romantikus hangulatot hoz létre a megfelelő világítás és hangulati elemek kombinációjával.

Karácsonyi
világítás

Az okos rendszer automatikusan időzített módon ki- és bekapcsolja a karácsonyi világítást.

Gyerekszoba
világítás

A rendszer automatikusan lekapcsolja a gyerekszoba világítását, amikor azt észleli, hogy nincs jelenlévő személy a szobában.

Többnyelvű, teljeskörű okos otthon rendszer

A magyar mellett további 50 nyelven elérhető OOTT HUB egy teljeskörű okos otthon központ, mely a piacon elérhető legtöbb okos berendezéssel képes kommunikálni. Kompatibilis minden nagy gyártó rendszerével, így használható az Apple HomeKit, Google Home, Philips Hue, Alexa által támogatott eszközökkel is, beleértve az árnyékoló távirányítókat, kapunyitókat, fűtési rendszereket és légkondicionálókat.

Az OOTT rendszerben a hagyományos kapcsolók és távirányítók továbbra is használhatók. Az okoskapcsolás vezérlő segítségével a hagyományos kapcsolókkal csoportos utasításokat is lehet indítani. Például távozáskor egy falikapcsoló megnyomásával lekapcsolhatók a lámpák, lehúzódhatnak az árnyékolók, élesedhet a riasztó és hívható a felvonó. Egyszerűsítve és optimalizálva az otthoni vezérlést az OOTT rendszerrel.

Garancia és biztonság

Az OOTT HUB és a Z-Wave, Zigbee és Wifi okos otthon eszközök biztonságos, titkosított csatornán kommunikálnak egymással. Az OOTT okosotthon rendszer csak a távoli eléréshez igényel internet kapcsolatot, azaz a lakásokban minden funkció elérhető és működik az internet-kapcsolat esetleges időleges szünetelése alatt is. Távoli elérés során az OOTT felhőszervere az oott.eu és a lakásokban elhelyezett OOTT HUB közötti kommunikáció biztonságos titkosított csatornán zajlik.

Az OOTT rendszer magyarországi gyártói jelenléttel és szervizzel rendelkezik.

Partnerek vagyunk az okos otthon kivitelezésben

petne-liget

43 lakásos Petne-Liget Apartman

Társaságunk az okos otthon partnere a 43 lakásos Petne-Liget Apartmannak

111 lakásos Pacific Park

Társaságunk az okos otthon partnere a 111 lakásos Pacific Parknak

Gyakran ismételt kérdések
okosotthon tervezés előtt

Milyen funkciókat, eszközöket tudok okosítani, irányítani mobil telefonról?

Egy okos otthon valóságos élettárs, mely nemcsak a kért utasításokra reagál, hanem tanul a lakók szokásaiból, alkalmazkodik az életritmusukhoz, és a háttérben megoldja a mindennapok kihívásait. A számtalan lehetőség között, amit az okos otthonok nyújtanak, talán legfontosabb, hogy nem csupán a felhasználóknak kell vezérelniük az eszközöket, hanem a rendszer képes önállóan gondoskodni a kényelemről és az energiamegtakarításról.

 1. Ébresztés a napfényre hangolva: Az okos otthon érzékelheti a napfelkeltét és automatikusan növelheti a hálószobában lévő világosságot, hogy természetesen ébredjenek az ott alvók.
 2. Automatikus hőmérsékletszabályozás: Az okos hőszabályozórendszer érzékeli, ha senki sincs otthon, és csökkentheti a fűtés vagy hűtés szintjét, így energiát takarítva meg.
 3. Automatikus ajtózár és biztonsági rendszer: Az okos otthon érzékelheti, ha minden lakó elhagyta az otthont, és automatikusan bezárhatja az ajtókat, valamint aktiválhatja a biztonsági rendszert.
 4. Távvezérelhető konyhagépek: A kávéfőzőt, sütőt vagy más konyhagépeket távolról is be lehet kapcsolni, hogy már az otthonba érkezés előtt elkészüljön az elkészítendő étel vagy ital.
 5. Intelligens világítás időzítésekkel: Például az okos otthon képes lehet arra, hogy időzített világítási programokat alkalmazzon, például növelve a fényerőt az esti órákban, majd fokozatosan lecsökkentve azt a lefekvés idejére.
 6. Automatikus redőnyvezérlés: Az okos otthon érzékelheti a napkelte és napnyugta időpontjait, és ennek megfelelően automatikusan felhúzhatja vagy leengedheti a redőnyöket.
 7. Távoli kapuvezérlés: Mobiltelefon segítségével távolról nyithatja vagy zárhatja a kertkaput, garázskaput, vagy akár ellenőrizheti azok állapotát.
 8. Okos fűtési rendszer: Az okos otthon figyelheti a lakók szokásait és az időjárási körülményeket, és ezek alapján optimalizálhatja a fűtési rendszert a hatékony energiafelhasználás érdekében.
 9. Vízszivárgás érzékelése: Az okos otthon érzékelheti a vízszivárgást a fürdőszobában vagy a konyhában, és azonnal értesítést küldhet a tulajdonosnak.
 10. Automatikus locsolórendszer: Az okos otthon időjárás-előrejelzés alapján szabályozhatja a kert locsolását, elkerülve ezzel a felesleges vízfogyasztást esős napokon.

Ezek a példák csak néhány lehetőséget mutatnak be az okos otthonok által kínált funkcionalitásokból, amelyek mind a kényelmet, mind pedig az energiamegtakarítást és biztonságot szolgálják.

Használt lakásokhoz is képíthető az okos otthon rendszer?

Igen, általában használt lakásokhoz is kialakítható és integrálható okos otthon rendszer. Az okos otthon rendszerek olyan technológiát használnak, amely lehetővé teszi a különböző eszközök és rendszerek egységes vezérlését és automatizálását. Ezek az eszközök lehetnek okos világítás, okos termosztátok, okos zárak, okos biztonsági kamerák, és más intelligens eszközök.

Az okos otthon rendszerek általában vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak, így azok beépítése nem feltétlenül igényel komoly átalakításokat a lakásban. A létező elektromos rendszerhez és a Wi-Fi hálózathoz való kapcsolódás lehetővé teszi, hogy a használt lakásokban is kialakítsák az okos otthon rendszert.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a meglévő infrastruktúra és az eszközök kompatibilitásának ellenőrzése fontos lépés az okos otthon rendszer tervezése és telepítése során.

Milyen okos otthon rendszert válasszak?

Az okosotthon rendszerek, otthon vezérlések, és okos eszközök egyre nagyobb teret hódítanak a világon. A felhasználók számának növekedésével párhuzamosan szaporodnak a különféle rendszerek is, melyek gyakran egymással nem kompatibilisek. A többféle gyártó eszközeit használó felhasználók ezért kénytelenek a különféle rendszereikhez külön-külön mobil alkalmazásokat használni. Erre részleges megoldást az Apple Home, azaz Apple Homekit, a Google Home, a Samsung SmartThings SMARTotthon vezérlőközpont és az Amazon Alexa nyújthat, ám ezek nem képesek igazán összetett forgatókönyvek kialakítására és számos rendszer ezekbe sem integrálható. Az OOTT okosotthon rendszere megoldást kínál erre a problémára. Lássuk hogyan, az alábbi okos otthon összehasonlításban.

A gond nem csak azzal van, hogy például a Xiaomi gateway, Sonoff nspanel pro, vagy Aqara hub rendszerén kezelt okos eszközeinkhez különféle applikációt kell használnunk – habár ez is elég kényelmetlen – hanem az, hogy ezen eszközök között így nem valósítható meg koordinált, egymásra épülő működés.

Az OOTT okosotthon rendszer képes sok különféle csatornán, WIFI, Zigbee, Z-wave, RF433, RF866 működő vezetékmentes, illetve vezetékes, például NGBS Icon 100, vagy Icon 200 termosztátokra épülő fűtés-hűtés vezérlő rendszereket integrálni. Ezeket aztán egy applikációból kezelni és a különféle eszközök működését koordinálni.

Az OOTT rendszer hátterében Home Assistant okosotthon-rendszer fut. Ez a rendszer egy nyílt forráskódú, több mint 100 ezer felhasználó által használt és a közösség által folyamatosan fejlesztett rendszer. Ez biztosítja, hogy az OOTT okosotthonrendszer képes legyen kezelni a legkülönfélébb okos eszköz gyártók eszközeit.

A vezetékmentes okosotthon rendszerek előnye, hogy utólag is felfordulás nélkül kiépíthetők, nem úgy, mint a vezetékes rendszerek, amelyekhez falvésésre is szükség lehet. Ezek öt fő csoportját képes az OOTT hub kezelni. Okos Otthon összehasonlításunkban bemutatunk jó néhány – ám nem teljeskörű, hiszen a gyártók, eszközök száma napról napra gyarapszik – okosotthon kütyüt.

Mennyibe kerül egy okos otthon?

Az okos otthon rendszerben rejlő lehetőségek megismerése után azonnal felmerül mindenkiben a kérdés; na, de mennyibe is fog ez nekem kerülni? Természetesen nincs két egyforma lakás, ház és megrendelő se. Mindenkinek más az igénye és az anyagi lehetősége. Így azzal sem árulunk el titkot, hogy az okos otthon ára is minden esetben eltérő. Ökölszabályként kimondhatjuk, hogy az építési költség 2-4%-ból már kijön az okos otthon ára.

A végleges árajánlat a felmérést és a konzultációkat követően alakul ki. Lehet csak részben okosítani az otthonunkat, vagy akár a maximumot kihozni belőle, és minden lehetséges, irányítható eszközt rákötni az OOTT HUB-ra.

Az OOTT okos otthon rendszert vésés nélkül, a meglévő, már beépített eszközök felhasználásával építjük ki. A kiépítés során felhasználjuk a meglévő légkondicionálókat, elektromos garázs és kertkapukat, redőnyöket, árnyékolókat. Ezek vezérlő elektronikáját az esetek túlnyomó többségében nem szükséges cserélni, integráljuk az OOTT rendszerébe.

MINTA KALKULÁCIÓK

Garzonlakás okos otthon
Közepes lakás okos otthon
Családi ház okos otthon
Nyaraló okos otthon

Kinek ajánljuk 
az okos otthon megoldásokat?

Az OOTT okosotthon rendszere egyaránt elérhető új és korábban épült lakásokba, házakba, illetve irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökkel

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

Okosotthon Tudástár.