LOADING...

Fűtés okos otthonnal: akár 30%-kal kevesebb energia és teljes kényelem

Ha a fűtési rendszerünket okos otthonnal vezéreljük, az nem csupán kényelmi, de takarékossági szempontból is igen előnyös megoldás. Egy jól beállított rendszer képes akár 30%-kal kevesebb energiát felhasználni, miközben teljeskörű kényelmet és ideális hőmérsékletet nyújt.

Okos otthon fűtés, ami a család életéhez igazodik

Kényelmes megoldás, hiszen előre időzített hőmérsékletet tudunk akár szobánként beállítani, ezzel pedig napközben, amíg dolgozunk, energiát takaríthatunk meg. Viszont hazaérkezésünkre a rendszer az általunk kedvelt és beállított hőmérsékletre melegíti a lakást. A szobánkénti szabályozással pedig további energiamegtakarítás érhető el. Ki nem tapasztalta már, hogy a nappaliban levő termosztát miatt a kisebb szobák sokkal melegebbek a központilag beállított értéknél? Ha az elért hőmérsékletet követően az okos termosztátokat a szobákban elzárja, akkor már csak azokat a területeket fűtjük, ahol még szükséges. Ugyanezen radiátorra szerelhető okos szelepek a nyitott ablakot is érzékelik, így beállíthatjuk, hogy elzárják a fűtést, a további energiapazarlást megakadályozva.
A rendszer használata egyszerű, hiszen csak a kívánt hőmérsékletet és időzítést kell beállítani, a többit az okos otthon intézi. A rendszer vezérelhető bárhonnan telefonról, vagy akár a hagyományos módon is a kijelzővel ellátott termosztátokon.

Hogy működik az okos otthon fűtés egy példán keresztül?

Vegyünk egy tágas, amerikai konyhás nappalit, plusz 3 szobás házat. A termosztátot a nappaliba helyeztük el, amely nagy mérete miatt lassabban melegszik fel, mint a kisebb szobák és a fürdő. Így, mire a nappaliban elérjük a kívánt 24 fokot, addig a többi helyiségben bőven 26 fok fölé kerül a hőmérséklet. Ha a szobákban lévő radiátorokat is ellátjuk okos otthon radiátorszelepekkel, akkor amint elérik a megfelelő hőmérséklet az egyes szobák – például gyerekszoba 24 fok, hálószoba 22 fok, dolgozószoba 23 fokot -, itt már nem fűt tovább a rendszer. Így a nappalira is több hő jut, és jóval gyorsabban felfűti azt. Nem beszélve arról, hogy így átlagosan akár 30%-kal kevesebb fűtési energiát használunk.

A legjobb, hogy bármikor átállíthatjuk az ideális hőmérsékletet, például, ha elutazunk egy hétre, felesleg 20 fok fölé emelni a fűtést. Azonban a távolból, amikor elindulunk hazafelé, elindíthatjuk egy gombnyomással, hogy minden helyiségben az ideális meleg fogadjon minket, mire hazaérünk.

A vezérelhető eszközök skálája széles. A régi vezetékes termosztáttól, a vezetékmentes rendszerekig. A személyes konzultációt követően szívesen készítünk személyre szabott ajánlatot. Ha megnéznél néhány alapkalkulációt, kattints ide.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!