LOADING...

Nem álom az okos otthon világítás

Felmérések szerint minden nap körülbelül százszor kapcsoljuk fel-és le a villanyt az otthonunkban. Ha belegondolsz ez már önmagában elég lehetne arra, hogy okostelefonról is vezérelhető érintőkapcsolókra cseréld a jelenlegi villanykapcsolóidat – és okos otthon világításra a jelenlegit – de rengeteg más előnye is van az okos világításnak. Összegyűjtöttük őket, olvasd el!

Okos otthon világítása: neked is lehet.

Ennek nincs technikai akadálya, csak el kell döntened, hogy szeretnél okos otthon világítást, mi minden eshetőségre felkészültünk. Van kétféle – okostelefonról is vezérelhető – érintőkapcsolónk. A villanyszerelőd (fontos, hogy a szerelést villanyszerelőnek kell elvégeznie, ez egy jogszabály) pontosan fogja tudni mi a feladata, hiszen mindössze kettő lehetőség van: az egyik az, hogy nincs a (lecserélendő) villanykapcsolódnál “N” (nulla) vezeték. Ha nincs, semmi gond, akkor egy bypasst kell majd beszerelni a lámpádhoz (a bypass az érintőkapcsoló tartozéka) és úgy lesz okoskapcsolód. Ha van nálad “N” (nulla) akkor ennél is egyszerűbb (még a bypass sem kell hozzá) csak be kell kötni az új kapcsolódat.

És készen is vagy. De miért tedd meg? Miért cseréld ki? Még csak most kezdődik a cikk.

Elmondhatjuk neked a jövődet?

Az okos otthon világítás a jövőd, számtalan olyan lehetőséget mutat neked, amire eddig nem gondoltál. Olcsó marketingfogásnak tűnik, de nem az: képzeld el, hogy a telefonodról távirányíthatod a lámpádat. Szóval, ha elfelejtetted lekapcsolni a másik szobában, de nincs kedved felállni akkor a telefonoddal (például) lekapcsolhatod.

Ez csak egy mindennapi példa volt, nyilvánvaló, hogy ennél többre vágysz: azért nem fogod lecserélni a jelenlegi kapcsolóidat egy okoskapcsolóra, hogy amikor nincs kedved felállni, akkor a telefonoddal kapcsold le a villanyt.

Vannak ennél sokkal jobb érveink is, ennél sokkal több kényemet nyújt számodra az okoskapcsolónk.

Az okos otthon világítás vezérlés azért a jövőd, mert innentől a telefonodról vezérelheted az összes (feltéve, ha mindenhol lecserélted) lámpádat.

Tulajdonképpen uralhatod a fényt, a magad igényeire formálhatod a világítást úgy hogy előre beprogramozod. Beprogramozhatod, hogy minden este hétkor felkapcsolódjon a lámpa a fürdőben, és (például) kilencig világítson, hiszen 7-9 között használjátok. Ugyanezt megteheted a gyerekszobával, ahol beállíthatod, hogy este az általad meghatározott időben lekapcsolódjon a „nagyvillany” miközben a kislámpa fel, hogy a gyereked elalvását segítsd.

Miközben te éppen az otthonod másik felében vagy. Vagy épp egy tárgyaláson. Vagy, ahol éppen dolgod van. Ez már jobban hangzik, de ennél is többet tud az okos otthon világítás.

Kényelem mindenek felett

Az okos otthon világítás vezérlés segítségével teljesen személyre szabhatod a világítást. Van arra módod például, hogy programokat készíts. Készíthetsz egy olyan programot, ami akkor indul el, amikor hazaérsz a kocsiddal, és kinyitod a garázskaput. Mire beérsz a garázsba felkapcsolódik a villany, mire belépsz az előszobába addigra a garázs lekapcsolódik, az előszobában fogad a fény, és az egész az általad meghatározott ideig tart.

Fokozhatod a kényelmedet azzal, ha dimmer kapcsolót választasz, mert annak a segítségével (és egy dimmelhető fényforrással) akármikor (előre programozottan is) állíthatod a fényerősséget a házban az alkalmazás segítségével, vagy akár szóban is: mert a rendszer érti a szóban (Google Home, Apple Home, vagy Alexa közreműködésével) kiadott parancsot, és végrehajtja azt.

3 ok amiért megéri az okos otthon világítás

Van 3 olyan ok, amiért a fentieken kívül még érdemes okos otthon világításban gondolkodni

  1. Költségmegtakarítás: Az okos otthon világítás vezérlés segítségével biztos, hogy megtakaríthatsz az áramszámlán, még akkor is, ha eddig is kifejezetten odafigyeltél, és mindent megtettél azért, hogy minimalizáld a költségeidet.
  2.  Biztonság: Az okos otthon világítás vezérlés segítségével előre programozhatsz minden világítást. Ez a program alkalmas arra is, hogy amikor nem vagy otthon (ez lehet egy este, vagy akár egy kéthetes nyaralás is) akkor is fel- és lekapcsolja az otthonod világítását úgy mintha otthon lennél.
  3.  Kényelem: Elég csak kicserélned a jelenlegi kapcsolókat ahhoz, hogy az egész rendszer működjön, és kompromisszumok nélküli kényemet nyújtson számodra.

Ismerd meg az okos érintőkapcsolókat, kattints a képre!

Okos otthon világítás MOES eszközökkel

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!