LOADING...

OOTT okos otthonok referenciák

Az OOT Technologies Kft olyan rádiós technológiát alkalmaz az okos otthonok kiépítésénél, amely meglévő ingatlanokba, meglévő redőnyök, fűtési rendszerek és világítási kapcsolók felhasználásával, vésés nélkül is lehetőséget biztosít költséghatékonyan mindenfajta igényeket kielégítő otthon automatizálási rendszerek megvalósítására.

Az OOTT rendszerében a lakást mobilt telefonról akár Apple Home, Google Home, vagy Alexa segítségével irányíthatja. A rendszer fejlett automatizálási hangvezérlési lehetőségeket biztosít.

Partnerek vagyunk az okos otthon kivitelezésben

Okos otthon referencia- Petne Liget Apartments

Társaságunk az okos otthon partnere a 43 lakásos Petne-Liget Apartmant és a 111 lakásos Pacific Park új építésű ingatlan-projektnek.

Okos otthon referenciák

1. Családi ház hűtés-fűtés automatizálása utólag

Több mint 100 éves 200 m2-es uradalmi ház legalább 10 évvel ezelőtti teljeskörű felújítása során egyedi hőszivattyús fűtés-hűtés rendszert alakítottak ki. A 14 körös vezérlési rendszer automatizálása, távvezérlésének megoldása volt a feladat. A feladatot 14 db elemről is üzemeltethető termosztáttal, illetve rádió-vezérelhető relékkel oldottuk meg. A hűtés-fűtés átkapcsolás, az ECO és Normál fűtés, vagy hűtés immár távvezérelhető. A használati melegvíz cirkuláció tetszőlegesen programozható, távvezérelhető. A fűtés-hűtés vezérlésén kívül egy-egy kerti világítás automatizálása, távvezérlése volt a feladat.

2. Teljeskörű otthon-automatizálás új építésű társasházban

Új építésű 100m2-es társasházi lakás teljeskörű otthon-automatizálására kértek fel. A fűtés-hűtést központi hőszivattyúval, illetve lakásonként több Mitsubishi beltéri egységgel oldották meg. A 3 db Mitsubishi beltéri egység integrálása mellett az összes világítási kör, összesen 7 kapcsoló (köztük csillárkapcsoló is), továbbá az összes redőny (6 db) automatizálására kértek fel. A rendszert egy-egy fényerőség mérő és mozgásérzékelő egészíti ki. Előbbi a redőnyök automatikus vezérlését, utóbbi a fürdőszoba világítás automatizálását teszi lehetővé. Kérés volt továbbá egy okos konnektor, amellyel a szendvicssütőt tették gyermekbiztossá.

3. Hűtés-fűtés vezérlés Airbnb lakásban

Airbnb kiadásra kialakított garzon lakásban gázkazánnal biztosították a fűtést, légkondicionálóval hűtést. A hűtés-fűtés automatizálása mellett nem csak szirénával riasztó, hanem telefonra üzenetet küldő biztonsági CO szenzor, néhány okos konnektor és távolról beállítható kóddal nyitható ajtózár integrálása volt a feladatunk.

4. Okos otthon rendszer kiépítése társasházi lakásban

Frissen felújított 100 m2-es társasházi lakásban gázkazán és két légkondi biztosítja a fűtés-hűtést. A megrendelő a 3 termosztátos fűtés és két légkondis hűtés, 7 redőny, 18 világítási kör és egy okos konnektor automatizálását tűzte ki célul. A rendszert az ablakokra szerelt nyitásérzékelőkkel egészítettük ki, melyek automatikusan lekapcsolják a hűtést, ha kinyitják az ablakot. A CO és füstjelző riasztás esetén felkapcsolja a lámpákat, felhúzza a redőnyöket, bekapcsolja a szirénát és üzenet küld a tulajdonosok telefonjára.

5. Fűtésvezérlés utólagos beépítése padló- és mennyezetfűtéshez családi házban

Öt éve felújított 200 m2-es padló és mennyezeti hűtés-fűtéssel kialakított családi vezérlését Wavin WTC szabályozással oldották meg. A fűtésről és hűtésről hőszivattyú gondoskodik. A feladat a Wavin rendszer integrálása volt az OOTT Okos Otthon rendszerbe. A világítási körök közül 7 került be az okos otthonba, a kertkapuval, kerti csobogóval, annak világításával és 3 okos konnektorral együtt.

6. Okos otthon rendszer utólagos kiépítése családi házban

Régebben felújított 120 m2-es családi ház teljeskörű automatizálását oldottuk meg. A fűtésről gázkazán gondoskodik, amelyet két termosztát szabályoz. Három légkondi biztosítja a hűtést, 25 világítási körrel, 5 okos konnektorral, garázs és kertkapu vezéréléssel, továbbá számos mozgás és fényérzékelővel egészítettük ki az automatizálást. A endszerbe integráltuk a Sonos és Yamaha hangrendszereket, továbbá néhány Philips HUE és IKEA Tradfi okos otthon eszközt.

 

Az alábbiakban egy összefoglaló táblázatban jelenítjük meg néhány izgalmas referencia projektünket.

típuscsaládi háztársasházi lakáscsaládi háztársasházi lakástársasházi lakástársasházi lakáscsaládi házcsaládi háztársasházi lakás
termosztát14311321021
hűtés-fűtéshőszívattyúhőszívattyúgázkazángázkazángázkazánhőszívattyúWavin WTCgázkazánMitsdubishi MELCLOUD
radiátor31
légkondi123
világítás71885257
redőny667334
okos konnektor1211351
kerti világítás222
garázs / kertkapu212
okos zár1
fényerősség érzékelő112
nyitás érzékelő3
mozgás-érzékelő12
tűs és füstjelző1
kerti csobogó1
RGBW kerti világítás1
CO szenzor11
MultimédiaSonos, Yamaha
Integrált külső rendszerPhilips HUE, Ikea Tradfi

 

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!