LOADING...

Három bámulatos lakásautomatizálási megoldás, ami tetszeni fog.

Ahogy az okosotthon sem kizárólag arról szól, hogy egy távirányító – vagy egy telefonos applikáció – segítségével le- és felkapcsolhassuk a fényt a lakásunkban, úgy a lakásautomatizálás is jóval túlmutat már az elektromos garázskapun, vagy az automatikus öntözőrendszeren. Ma már számtalan lakásautomatizálási megoldás közül választhatsz, mutatunk neked három olyat ami tetszeni fog: egy kényelmeset, egy energiatakarékosat és egy biztonságosat.

A jövő a kezedben van.

A mai kor modern emberének az idő és a kényelem (amit az angolok well beeingnek, a dánok hyggenek, a svédek például fíka-nak hívnak) különösen fontossá vált. Megváltoztak a szokásaink, az elvárásaink: egyre nagyobb az igényünk arra, hogy éljünk azokkal a technikai lehetőségekkel, amelyek segítségével kényelmesebbé, egyszerűbbé, komfortosabbá vagy éppen biztonságosabbá tehetjük az életünket. Szinte elvárjuk, hogy a körülöttünk levő tárgyakat funkciója bővüljön, és az eredeti funkciójukon túl a tárgyak a kényelmünket, a biztonságunkat is szolgálják. Ezek az elvárások az otthonunkkal szemben is felmerülnek bennünk: ezért automatizáljuk a folyamatokat. Íme 3 jövőbe mutató, olyan lakásautomatizálási folyamat amelyik tetszeni fog neked (és valószínű, hogy a jövőben mindennapos lesz).

 

Amikor vár az otthonod.

Képzeld el, hogy hazafelé autózol, és amikor 100 méterre vagy az otthonodtól, automatikusan kinyílik a garázskapu. Egy fényérzékelő figyeli a fényerőt ezért, ha sötét van akkor a kerti lámpáid is automatikusan felkapcsolódnak, így könnyen beállhatsz a garázsba (kertbe), és nem kell figyelned arra sem, hogy mindent lekapcsolj, becsukj magad után, mert minden automatikusan csukódik, kapcsolódik. Képzeld el, hogy vár az otthonod, mert pontosan tudja mikor érkezel. Ez a geo fencing szolgáltatás ma már bármelyik otthon része lehet.

 

Automatikus árnyékolás

Először volt a függöny, aztán a rolók és a reluxák ezt követték a redőnyautomatikák amelyek segítségével egy gombnyomással felhúzhattad vagy leengedhetted (akár időzítve is) a redőnyödet akár a telefonodat használva távirányítóval. Ám ha még magasabb kényelemre és komfortra vágysz akkor egy fénymérő segítségével automatizálhatod a redőnyeidet. A fénymérő figyeli, hogy melyik ablakodat ragyogja be a nap, és azonnal (és csak azon az ablakon) leengedi a redőnyt. Így nem engedi felmelegedni a lakásodat, házadat és este sokkal könnyebben hűl majd vissza, kevesebb energiát, légkondit használsz majd.

 

Életmentő okos szén monoxid mérő

Az okos szénmonoxid mérőnk azonnal – többféleképpen – jelez, ha a házadban, a lakásodban a mérgező szénmonoxid gáz koncentrációja eléri a kritikus értéket. Hangosan sípol, emellett – ha beprogramoztad – le és felkapcsolja a villanyokat (ezzel is felhívja a figyelmet a veszélyre) bekapcsolja az elszívót (ezzel csökkenti a CO koncentrációt) és eközben küld egy értesítést is a mobilodra a vészhelyzetről (ha épp nem lennél otthon). Ezekkel a megoldásokkal életet menthet.

A lakásautomatizálás kényelemes, okos, és akár életet is menthet, ráadásul az otthonteremtés 2021 támogatás igénybevételével jelentős kedvezménnyel tudod ezeket a lehetőségeket kiaknázni.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!