LOADING...

Okos otthon otthonfelújítási támogatás segítségével

A korábban bevezetett otthon felújítás támogatást sok család vette igénybe, ezért a döntéshozók meghosszabbították azt. Így az otthon felújítási támogatás 2022-ben is igényelhető, amely rendkívül jó lehetőség arra, hogy jövőre felújítsd, modernizáld, akár okos otthonná alakítsd át az otthonodat. Összegyűjtöttünk minden fontos információt a lakásfelújítási támogatásról és azt is elmondjuk, hogyan tudod okosotthon eszközökre igénybe venni.

Lakásfelújítási támogatás 2022 feltételei

A legfontosabbal kezdjük: bár az otthonfelújítási támogatás csak bizonyos feltételek mellett vehető igénybe, ezek a feltételek meglepően megengedőek. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Akkor lehetsz a lakásfelújítási támogatás igénylője, ha:

 • magyar állampolgár vagy
 • van gyereked (gyereketek) aki legfeljebb 25 éves, és (legalább) egy éve veletek lakik (ha kevesebb mint egy éves akkor értelemszerűen azóta)
 • babát vársz, és a magzat legalább 12 hetes (erről orvosi igazolás kérhető)
 • legalább egy éves Tb jogviszonyod van

A lakásfelújítási támogatás igényelhető akkor is, ha élettársi kapcsolatban éltek, és akkor is, ha egyedüli szülőként állsz helyt.

Az igénybe vehető összeg (a megfelelő feltételek esetén) 3 000 000 forint (egyes esetekben ennek a fele). Ez azt jelenti, hogy 6 000 000 forintig gondolkodhatsz a kereten belül, és az állam a lakásfelújításra fordított összeg felét visszafizeti 30 napos elbírálási idővel és 5 napos utalással. Fontos, hogy az összeg utólag igényelhető, és az is, hogy szinte minden felújítási, munkára (például a fűtéskorszerűsítésre is) felhasználható.

Okos otthon otthonfelújítási támogatással: fontos a tervezésA lakástámogatási rendszer egyszerűbben

Ha megfelelsz a fenti feltételeknek, az otthonfelújítási támogatás tökéletes megoldás arra, hogy (egyszerűen fogalmazva) féláron felújíts, megújíts, fejlessz, hiszen a munkadíj, és a megvásárolt termékek díjának a felét is visszaadja az állam. Ha „kimaxolod” a lakástámogatási rendszert, akkor 6 000 000 forintot tudsz elkölteni úgy az otthonod felújítására, modernizálására, hogy abból 3 000 000 forintot az állam visszafizet számodra.

Így lehet okosotthon rendszered a lakásfelújítási támogatás 2022-ből

A támogatást – akár – arra is felhasználhatod, hogy az otthonodat jelentősen modernizáld, okos otthonná alakítsd, hogy a jelenleginél kényelmesebb, költségtakarékosabb otthonod legyen. Összegyűjtöttünk számodra néhány példát amire felhasználhatod.

 1. Az elektromos radiátorok
  Ha – a lakástámogatási rendszert igénybe véve – elektromos fűtési rendszert építesz ki (vagy elektromos fűtőtesteket vásárolsz) akkor az elektromos radiátorok vezérlését már kiépítheted (tervezheted) úgy, hogy egy okos otthon vezérlőt is beszerzel, ami számtalan előnnyel jár: kényelmes, energiatakarékos, távolról vezérelhető, és hosszú távon megtérül, mert optimalizálja a költségeidet.

 2. A teljes fűtés rendszer vezérlése
  Kiépítheted, vagy akár modernizálhatod a teljes fűtési rendszeredet egy okos fűtésszabályozó segítségével úgy, hogy modernebb, és ellenőrizhetőbb is lesz a teljes rendszered egyben. Az okos fűtésszabályozó segítségével például meghatározhatod (programozhatod) a fűtésrendszeredet úgy is, hogy minden szobában más és más hőmérséklet lesz minden napszakban.

 3. Redőny, árnyékolás „felokosításához”
  A támogatást felhasználhatod (például) arra is, hogy a már meglevő (vagy éppen most készülő) redőnyöd, árnyékolóid okos árnyékolók / redőnyök legyenek, ez pedig kényelmes. Például egy ilyen rendszerrel nem kell állandóan le- és felhúznod a redőnyödet, elég beállíthatod mikor melyik árnyékolódat, redőnyödet mikor húzza fel, engedje le. Ez biztonságos is, mert akár napi programokat is beállíthatsz rajta, és ha elmész nyaralni (vagy üresen hagyod az otthonodat pár napra) akkor a házad (kívülről) él, hiszen a redőnyök a napszakoknak megfelelően működnek.
 4. Klímavezérlés
  Klímavezérlésre is ad lehetőséget és módot számodra a Lakásfelújítási támogatás 2021. Ha szeretnéd a rendelkezésre álló összeg egy részét felhasználhatod arra, hogy vezéreld a klímádat: távolról is beállíthatod mikor működjön, mikor kapcsoljon be automatikusan, vagy más beállítással fokozhatod a komfortérzetedet.Természetesen még számtalan más okos megoldásra is felhasználhatod az otthonfelújítási támogatásból rendelkezésre álló keretet. Kattints vedd fel velünk a kapcsolatot, a szakértőin szívesen segítenek neked!
 5. Világításvezérlés
  „Okosítsd” meg meglévő kapcsolóidat, az okos otthon rendszerbe bekötött kapcsolók távolról is vezérelhetők, programozhatók. Így elektromos áramot tudsz megtakarítani, mert az égve felejtett kapcsolókat távolról is lekapcsolhatod, vagy akár automatikus lekapcsolás is beállíthatsz.
 6. Okos kapcsolók
  Cseréld ki kapcsolóidat modern okos, távvezérelhető, programozható kapcsolókra melyek segítségével uralhatod a fényt. Egy okos kapcsolóval például tudod változtatni a fényforrásod fényerejét, vagy akár vezérelheted az otthonod világítását mobiltelefonnal, esetleg hangvezérléssel is.

Okos Otthon kalkulátor

Készíts kalkulációt az Okos Otthon kalkulátorral, hogy mennyibe kerülne az általad megálmodott okos otthon. A támogatással most fele költségből megvalósíthatod!

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!