LOADING...

Mit jelent az okos otthon vezérlő? Így működik a rendszer agyközpontja

Egy okos otthon rendszer számos intelligens összetevőből áll össze, melyek közül a legfontosabb az okos otthon vezérlő. Az angol megfelelőivel is gyakran találkozhatunk, legtöbbször smart home hub, vagy smart home center néven emlegetik. Ez az az eszköz, ami irányítja az okos otthont, vezérli a perifériákat. De mit is jelent mindez a gyakorlatban?

Mi is pontosan az okos otthon vezérlő?

Az okos otthon vezérlő irányítja a rendszer minden intelligens eszközét, többek között a kapukat, redőnyőket, kapcsolókat. Vezérli a kazánt, a légkondicionálót, a fűtésszelepeket, a termosztátokat, a konnektorokat. Ehhez az eszközhöz érkeznek be a szenzorok jelentései, így tudja biztosítani a folyamatos kényelmet és biztonságot.

Okos otthon vezérlő

Megkapja az érzékelők által észlelt fényerősséget, a hőmérsékletet, a páratartalmat, a mozgást, folyadékszivárgást, füstöt. Továbbá az okos otthon vezérlő teszi lehetővé, hogy az intelligens funkciókat telefonról, tabletről, vagy hangvezérléssel irányítsuk. Egyszóval ez az okos otthon agyközpontja. Általa működhetnek az olyan riasztások is, mint:

Hogyan kapcsolódik az okos eszközökhöz?

Mivel rengeteg különböző okos eszköz van a piacon, az igazán jó okos otthon vezérlő a legtöbb ilyennel képes együttműködni. Nem jelent számára problémát, ha régi konstrukcióval kell együtt dolgoznia, a korábbi technilógiákhoz is gond nélkül tud kapcsolódni.

Okos otthon központ

Az OOTT HUB-ot fejlesztése során úgy alakították ki, hogy kompatibilis legyen a piacon szabadon megvásárolható okos otthon eszközök legtöbbjével. Összekapcsolható többek közt Ikea, Apple Siri, Z-wave, 433Mhz-es RFXCOM, Wifi és Nest eszközökkel is. Képes kezelni a nagy gyártók rendszereit is, kompatibilis az Apple HomePoddal, a Google Home-mal, a Philips Hue-val, és az Alexával is.

Lehetőség van arra, hogy az OOTT HUB-ot régebbi 433Mhz-es távirányítós redőnyökkel, vagy akár infra-távirányítós eszközökkel együtt használd. Ha nem vagy biztos abban, hogy az okos vezérlő a meglévő eszközeid közül melyikkel kompatibilis, érdeklődj mindenféle kötöttség nélkül ezen a linken!

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!