LOADING...

Mire jó az okos konnektor? Nem csak pénzt spórolunk vele, de biztonságot is nyújt

A lakásunkban vagy házunkban levő konnektorok okosítása több szempontból is hasznos. Az így csatlakoztatott eszközök, mint például az elektromos autótöltő, szauna, vasaló, kávéfőző, éjjeli szekrény lámpa, vagy állólámpa, hajsütő, gofri- és melegszendvics sütő bárhonnan kezelhető és vezérelhető.

Nem csak kényelmet, de biztonságot is nyújt az okos dugalj

Ha okos konnektorokat szerelünk fel az otthonunkban, az nem csupán a kényelmünket szolgálja – hiszen távoli, mobilos vezérlésre van lehetőségünk -, de túlfeszültségvédelmet is kapnak az így csatlakoztatott eszközök. Villámcsapáskor például nem a bedugott több százezer forintos tévé megy tönkre, hanem csak az okos dugalj. Ezen kívül pedig segít takarékoskodni is, hiszen berendezésre bontva láthatjuk a fogyasztást.

A konnektorokba elég bedugni egy okos dugaljt, ami szerelésmentes, így az eszközt nem a falba építjük, nem jár semmiféle kosszal, kiépítéssel, és akár könnyen átrakhatjuk egyik helyről a másikra is.

Miért érdemes beszerezni okos konnektort? Néhány példát mutatunk

Nem kell félni, hogy bedugva hagytuk a vasalót, hajsütőt

A legtöbb nő félelme, hogy a reggeli kapkodós vasalást, hajsütést követően vajon kihúzta-e a konnektorból az eszközöket. Ha okos dugaljt használunk, bárhol kikapcsolhatjuk az adott konnektort, így nem kell szorongva várni, hogy hazaérjünk, és megnézzük, valóban bekapcsolva hagytuk-e a vasalót.

Lefekvés után az ágyból is kikapcsolhatjuk a lámpákat

Este, ha már letettük a gyerekeket, és végre kényelmesen elhelyezkedtünk az ágyban, nem kell felkelni, ha eszünkbe jut, hogy a nappaliban bekapcsolva hagytuk az állólámpát. Egyszerűen a mobilon kikapcsoljuk, és indulhat is a pihentető alvás.

Friss kávé a megadott időben

Az este bekészített elektromos kotyogós kávéfőzőnknél beállíthatjuk, hogy minden hétköznap reggel 6-ra főzze meg a presszónkat, hiszen nincs is jobb annál, mint a friss kávé illatára ébredni.

Megmutatja, mennyibe kerül az elektromos autónk üzemanyag fogyasztása

Az elektromos autónk környezetbarát szerepe is igen fontos, de jó tudni, hogy konkrétan mennyibe kerül a töltése. Ha okos dugaljt teszünk a töltő és hálózat közé, pontos képet kapunk arról, mennyit fogyaszt az autónk, vagyis mennyibe kerül az üzemanyag.

Szaunázás megadott időre, pazarlás nélkül

A téli estéken jólesik beülni egy alapos szaunázásra otthon. Mivel a szauna kifejezetten magas fogyasztású eszköz, így érdemes csak a használat előtt felfűteni. Hazaindulás előtt egy gombnyomás a mobilon, és a megadott időre a szauna felfűti magát a tökéletes hőfokra. De ezen kívül nagyszerű segítőnk abban is az okos dugalj, hogy megnézzük, mennyit fogyaszt pontosan.

Pontos képet ad az energiafogyasztásunkról

Az okos konnektorok különösebb szerelés nélkül telepíthetők, okos otthon rendszerünk pedig bármikor bővíthető még több okos dugaljjal.

A háztartásban levő eszközök minél nagyobb számban történő csatlakoztatása ilyen módon pontos képet nyújt az elektromos energiafogyasztásunkról. Így lehetőséget biztosít a tudatos energiatakarékosságra, ha a használaton kívüli eszközöket akár időzítve, akár manuálisan lekapcsoljuk.

Egy alaposan átgondolt okos otthon rendszer (OOTT hub) még számtalan biztonsági és kényelmi funkciót nyújthat számunkra.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!