LOADING...

Okos érzékelőkkel gyerekjáték az értékeink védelme

Az okos otthon rendszerünk (OOTT hub) tervezésénél lényeges döntés volt, hogy a riasztó maradjon külön rendszer, ezzel is csökkentve a biztonsági kockázatot. Azonban tévedés lenne azt hinni, a riasztó az egyetlen eszköz, ami az értékeink védelmét szolgálja.

A különböző érzékelők ugyanis képesek teljes körű biztonságot nyújtani otthonunknak, éppen ezért fontos szerepet kaptak az OOTT hub kiépítésében és kínálatunkban is.

Teljes biztonság az okos érzékelők segítségével

Amikor lakásunk vagy házunk biztonságának kiépítésén gondolkozunk, akkor nem csak a betörésből, csőtörésből, tűzesetből eredő károkat szeretnénk megelőzni. Fontos szempont lehet például az is, hogy azonnali jelzést kapjunk, ha szén-monoxid-szivárgást, vagy akár nyitva maradt vízcsapot érzékel a rendszer. Szerencsére ezekre mind-mind létezik egyszerűen kezelhető, biztonságot nyújtó okos megoldás.

Viszlát, elázás!

A nedvességérzékelő telepítésével mindenféle vízkárt megelőzhetünk. Az okos érzékelő mobilra küldött üzenet, vagy akár fény- és hang formájában is jelezheti a problémát. Például, ha nyitva maradt a vízcsap, szivárgást észlel a mosó- vagy mosogatógép alatt, esetleg eltört a falban a csővezeték, és a padlón megjelennek az első vízcseppek. A legjobb, hogy nem csupán figyelmeztet, de beállíthatjuk azt is, hogy elzárja a főcsapot – ezzel megakadályozva a további elázást.

Nem éghet le a ház, nincs szén-monoxid-mérgezés

A súlyos tűzkárok megelőzésére ad megnyugtató megoldást a füstérzékelő. Beállítjuk, hogyan jelezzen, ha füstöt érzékel; villoghatnak a lámpák, bekapcsolhat a házimozi és üzenetet is küldhet a mobilunkra. Ha pedig nem vagyunk otthon, akkor sem kell pánikba esni, ugyanis az előre beállított eszközöket áramtalaníthatja.

Egy ilyen okos érzékelő szintén életmentő lehet, ha gázkazánnal fűtjük otthonunkat. Habár a zárt égésterű kazánok elterjedésével a szén-monoxid-mérgezés veszélye csökkent, nem árt a biztonság. Akárcsak a fenti példánál, itt is beállíthatjuk, hogyan jelezze számunkra, ha baj van.

Vége a sötétben tapogatózásnak

Ki ne utálná, ha éjjel fel kell kelnie, hogy a sötétben tapogatózva kénytelen keresni a villanykapcsolót? Egy okos mozgásérzékelővel megkönnyíthetjük az életünket. De nem csak a miénket, hanem a családunkét is. Ha éjszaka gyermekünk a WC-re indul, a mozgást érzékelve bekapcsol a halvány világítás a lakás megadott helyein, hogy biztonsággal közlekedhessen. Természetesen megadott idő után ez le is kapcsol. Vagy használhatjuk akár arra is, hogy a sötét pincébe az ajtó kinyitásával felkapcsolódjon a lámpa.

Egy alaposan átgondolt okos otthon rendszer (OOTT hub) még számtalan biztonsági és kényelmi funkciót nyújthat számunkra.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!