LOADING...

Az okos otthon életet menthet: így teszi biztonságossá a mindennapokat

Az otthon az a hely, ahol az ember biztonságban van, és kényelmesen elengedheti magát. Legjobb esetben úgy érezzük, hogy ez a a mi erődünk, ahol semmi baj nem érhet minket. Ám ahhoz, hogy ez valóban így is legyen, fontos felkészülni a leggyakoribb veszélyekre, és tenni a megelőzésért. Az okos otthon ebben is segít: az okos érzékelők biztonságossá teszik a mindennapokat.

Az okos otthon biztonsága

Bármilyen otthoni veszélyről legyen szó, az okos érzékelők segítségével elejét veheted a bajnak. Nemcsak az anyagi veszteségektől véd meg, hanem akár életet is menthet. Az alábbi szenzorok és eszközök óvják a személyi és vagyoni biztonságodat egy okos otthon esetében:

  • Szénmonoxid-érzékelő,
  • hőmérséklet-érzékelő,
  • füst- és tűzjelző,
  • szivárgásérzékelő,
  • mozgásérzékelő,
  • kamera.

Okos otthon füstjelző

Életmentő okos érzékelők

Napjaink egyik legkomolyabb otthoni veszélye a szénmonoxid-szivárgás, amely előfordulhat vegyes tüzelésű kazán, konvektor és gázkazán használata esetén is. Gyakorlatilag lehetetlen észrevenni, hiszen a szénmonoxid színtelen, szagtalan gáz. A mérgezés először a fejfájást, hányingert okoz, magasabb dózisban idegrendszeri tüneteket és mellkasi fájdalmat, majd görcsökhöz, eszméletvesztéshez és agykárosodáshoz, végül pedig halálhoz vezet.

Az okos otthon szénmonoxid-érzékelője riasztja a tulajdonost, és lehetőség van egyéni beállításokra is a veszély esetére. Megadható például, hogy villogjanak a lámpák, a rendszer elzárja a gázcsapot, vagy beindítsa a szagelszívót. Ugyanígy hasznos szolgálatot tehet a füst- és tűzjelző, valamint a hőmérséklet-érzékelő is, amelyek szintén jeleznek a lakásban, és riasztást küldenek a mobileszközre is, így időben közbe lehet lépni, mielőtt még tragédia történne.

Okos otthon a vagyonvédelemért

Egy betörés szerencsésebb esetben csak az anyagi javakat veszélyezteti, de ez is épp elég kellemetlen, ezért nem árt védekezni ellene. Az okos otthon a két legjobb eszközzel, mozgásérzékelővel és kamerával segít a megelőzésben. Ezeknek köszönhetően már a betörésre irányuló szándék is kiszúrható, ha pedig mégis megtörténne a baj, könnyebben beazonosítható az elkövető. Arról nem beszélve, hogy egy kamera vagy mozgásérzékelő lámpa látványa akár el is rettentheti a bűncselekménytől a tettest.

Okos otthon kamera

Vagyoni károkat okozhat egy csőtörés is, ami sokszor kis mértékű csepegéssel indul, ám a tulajdonos csak akkor szerez tudomást róla, amikor már teljesen átázott a fal. Ennek elkerülésében segít a szivárgásérzékelő szenzor, ami már akkor értesít, amikor elkezdődik a probléma. Így a vízszámla sem ugrik meg, és a ház is nagyobb eséllyel marad épségben.

Mi a helyzet a kiberbiztonsággal?

Amellett, hogy az okos otthon fizikai biztonságban tart, az OOTT HUB esetében amiatt sem kell aggódnod, hogy az adataid illetéktelen kezekbe kerülnek. Használata teljesen veszélytelen, hiszen a központ olyan titkosítási rendszert és szerverarchitektúrát használ, amely megakadályozza, hogy bárki jogtalanul hozzáférjen az okos otthon rendszerhez. A felhőbe történő szinkronizálásnak köszönhetően a beállításaid sem veszhetnek el.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!