LOADING...

Airbnb Okosotthon: Okos zár, Okos termosztát és Okos érzékelők

Az Airbnb-s lakás kiadása nagyfokú bizalmat feltételez a vendégek felé. Az okos otthon technológiák segítségével a tulajdonosok távolról felügyelhetik a biztonságot, az áramfogyasztást, automatizálhatják az időigényes bejelentkezést, és egyúttal növelhetik az energiahatékonyságot. Spóroljon pénzt, időt és energiát építsen ki Airbnb okosotthon rendszert megfizethető áron.

Okos megoldások az Airbnb-hez: A legfontosabbak áttekintése

 • Áramfogyasztás monitorozása az Airbnb-ben: Egy okos árammérővel mobil telefonunkon távolról is ránézhetünk a lakás pillanatnyi áramfogyasztására, napi, havi grafikonokon követhetjük nyomon a fogyasztás alakulását. Beállíthatunk automatikus figyelmeztetéseket, amelyek értesítést küldenek mobilunkra, amennyiben a fogyasztás meghalad egy előre beállított értéket.
 • Áram távoli ki- és bekapcsolása az Airbnb-ben:  Az okosotthon rendszer segítségével megvalósítható a lakás teljes elektromos hálózatának ki- és bekapcsolása mobiltelefonról. A távoli lekapcsolással elejét vehetjük a szükségtelen áramfogyasztásnak és csökkenthetjük a tűzesetek valószínűségét is.
 • Airbnb automatikus bejelentkezés – Okos zárak: Az okos zárak lehetővé teszik, hogy távolról, az alkalmazás segítségével vezérelje a lakásához való hozzáférést, így nem kell kulcs átadást szerveznie.
 • Energiafogyasztás monitorozása az Airbnb-ben – Okos termosztát: Okos fűtésszabályozás intelligens termosztátokkal csökkenti a fűtési költségeket és kellemes tartózkodást biztosít vendégeinek.
 • Légkondicionáló vezérlés az Airbnb-ben: Az Okos légkondi vezérlés lehetővé teszi, hogy távolról mobiltelefonról szabályozzuk a hűtés hőmérsékletét, a hűtési időszakokat.
 • Szauna, medencefűtés, -keringetés az Airbnb-ben: A vendégek igényei szerint mobilról időzíthetjük, vezérelhetjük a szauna, a medencefűtés, keringetés bekapcsolását, a szükséges hőmérsékletek beállítását. 
 • Airbnb biztonság – Okos szenzorok és okos érzékelők: Biztonsági rendszerek füst- és CO érzékelőkkel és ajtó- és ablakérzékelőkkel jelzik a  nyitott ablakokat és tűzriasztást. 
 • WIFI rendszer az Airbnb-ben: Nagyobb, több szobás Airbnb lakásokban gyakran nem kielégítő az internetszolgáltató által biztosított router-modem WIFI-je. Tekintettel arra, hogy az Airbnb lakásokban alap a kiváló vezetékmentes, WIFI internetszolgáltatás a vendéke részére, ilyen esetben célszerű komolyabb WIFI hálózatot kiépíteni.
 • Biztonsági kamerák az Airbnb-ben: A kamerák használatát jogszabályok szabályozzák és korlátozzák, azonban a több szobás Airbnb lakásokban a közös tereken esetenként célszerű és jogszerű kamerarendszer kiépítése. Kamerák kiépítésével erősíthetjük a vendégek biztonságérzetét, megelőzhetünk kisebb lopásokat, megakadályozhatjuk a vendégek közötti konfliktusok elfajulását.

 

Airbnb lakáskiadás előnyei és hátrányai

Magyarországon több tízezer lakást adnak ki az Airbnb rendszerén keresztül. A kiadott lakások száma folyamatosan nő, azonban a tulajdonosoknak számos fejfájást okozhatnak a növekvő verseny mellett más tényezők is, ugyanis az Airbnb kiadás nem mindig zökkenőmentes.

Ha nem tartózkodik a helyszínen, kulcsszéfek használata a legáltalánosabb a kulcsátadásra. Előfordulhat azonban, hogy a kulcsszéf hibás vagy működésképtelen állapotban van, vagy egyszerűen a vendégek nem tudják megfelelően használni, és emiatt nem tudnak hozzájutni a kulcshoz. Ez esetben a házigazdának vagy tulajdonosnak, vagy az üzemeltetőnek személyesen kell eljutnia a helyszínre, hogy segítsen megoldani a problémát. Ráadásul idegen emberekre bízza otthonát anélkül, hogy tudná, betartják-e a szabályokat. Szerencsére a súlyos károkozások rendkívül ritkák az Airbnb értékelési rendszere miatt, azonban még kisebb szabályszegések, mint például a lakásban történő dohányzás, vagy figyelmetlenségek, mint például nyitva felejtett ablakok a távozáskor, kellemetlenségeket és esetlegesen anyagi károkat okozhatnak.

Emellett fontos megemlíteni, hogy az Airbnb kiadás során a helyi szabályozások és jogi előírások betartása is kihívást jelenthet. A vendégekkel kapcsolatos panaszok kezelése és a kommunikáció fenntartása is időigényes lehet, különösen ha a tulajdonosnak több ingatlana van kiadva. Mindazonáltal, az Airbnb lehetőséget nyújt a tulajdonosoknak arra, hogy jelentős bevételt generáljanak és kihasználják a lakásaik kiadási potenciálját.

Jogi kérdések: Távfelügyelet a lakás bekamerázása nélkül

Elsőre jó ötletnek tűnhet videokamerák használata a lakásban, de fontos megjegyezni, hogy a videokamerák használata, különösen a magánszféra területein, mint a fürdőszobák és hálószobák, nyilvánvalóan törvényellenes. A nappaliban vagy más helyiségekben, például a konyhában, elméletileg lehetséges a kamerák használata. Azonban az Airbnb szabályzata szerint a vendégeknek bele kell egyezniük a megfigyelésbe, ami nagyon valószínűtlen. Titkos, engedély nélküli felvétel esetén a lakás tulajdonosa büntetőfeljelentést kockáztat, és magas kártérítési kötelezettséggel szembesülhet.

Azonban más a helyzet az ingatlan külső részével. Egy okos videó csengő segítségével akár a telefonján is láthatja, ki lép be az ingatlanába. Ha emellett intelligens, elektronikus zárat telepít, a be- és kijelentkezés automatikusan megtörténik, anélkül, hogy bárkinek személyesen jelen kellene lennie. A lakásba történő belépés ekkor kulcs helyett egy kód generálásával történik, amely csak az adott foglalás idejére érvényes a bérlő számára. Ez egyben a kulcsok elvesztésével és pótlásával járó kellemetlenségeket és költségeket is megelőzheti.

A lakáson belüli nemkívánatos viselkedést kamerák nélkül is figyelemmel kísérheti. Például, ha aggódik, hogy a vendégek a lakásban dohányoznak vagy égve hagyják a tűzhelyet a konyhában, egy okos füstérzékelő telepítésével valós időben értesítéseket kaphat a lakás levegőjének gyanús változásairól vagy egy kezdeti tűzesetről.

Okos otthon eszközök telepítése esetén a nyitva hagyott ablakok vagy ajtók miatt sem kell aggódnia. Szenzorok segítségével monitorozhatja az ablakokat, amelyek értesítést küldenek, ha a nyílászárók nyitva maradtak. Ezeket a szenzorokat össze lehet kötni a lakás okosotthon rendszerével, ami lehetővé teszi, hogy nyitva maradt ablakok esetén a fűtés/hűtés automatikusan ki legyen kapcsolva. Ezáltal nem csak biztonsági szempontból nyújt megoldást, hanem energia megtakarítást is eredményez.

Fontos, hogy az Airbnb kiadás során tiszteletben tartsuk a vendégek magánszféráját és a jogszabályokat, és olyan okos eszközöket használjunk, amelyek segítik a biztonságot és a kényelmet, anélkül hogy a magánszférát megsértenénk. Az ilyen okos eszközök segíthetnek a kulcsátadás automatizálásában, a biztonsági érzet növelésében és a veszélyek észlelésében a lakásban.

Több szobás, nagy méretű Airbnb ingatlanok esetén kritikus lehet a vendégek számára általában létfontosságú WIFI szolgáltatás. Sokan bagatellizálják ezt a problémát és rábízzák magukat az internetszolgáltató által biztosított modem-router-WIFI access pointra. Ezek az eszközök azonban nem képesek nagyobb terület megfelelő jelerősségű lefedésére, ezért, az a vendéglátó, aki erre nem gondol könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy panaszkodnak a vendégek és rossz minősítéseket adnak.

A probléma könnyen megoldható komolyabb, több WIFI access pointból kiépített hálózattal. Az OOTT Okosotthonok számos okosotthon rendszer mellé épített ki ilyen nagyteljesítményű WIFI rendszert.

 

Airbnb okosotthon: áramfogyasztás monitorozás, távoli ki- és bekapcsolás

Manapság már az sem mindegy, hogy mekkora az Airbnb lakás havi rezsije. Az áramfogyasztás monitorozásával jelzéseket állíthatunk be és abnormális fogyasztás esetén értesítéseket kaphatunk a lakásból. AMikor éppen üresen áll a lakás, akkor távolról ki tudjuk kapcsolni a nem létfontosságú áramköröket. Amit ne kapcsoljunk le, az a hűtőszekrény, a kazán, az internet, a intertnetmodem, a WIFI, az okosotthon központ. Hiszen az utóbbi esetben már tudjuk távolról visszakapcsolni.

Airbnb távfelügyelet: Okos zárak

Az Airbnb-tulajdonosoknak lehetőségük van a hagyományos kulcsok helyett Okos zár rendszerre támaszkodni. Ez azt jelenti, hogy a vendégek okostelefonjukon vagy más csatornán keresztül kapnak hozzáférést a lakáshoz. A rendszer virtuális kulcsokat generál, amelyeket egyszerűen megoszthat a vendégekkel egy alkalmazáson vagy más üzenetküldő rendszeren keresztül. Fontos, hogy megfelelő beállítás esetén ezek a virtuális kulcsok csak a tartózkodás időtartamára lesznek érvényesek. Ez a módszer kényelmes és biztonságos, és lehetővé teszi a sima be- és kijelentkezést anélkül, hogy fizikai kulcsokat kellene kezelni, azok minden nyűgjével együtt.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy ez a rendszer alkalmazható kaputelefonnal működő társasházakban is. A kaputelefon esetén lehetőség van annak a beállítására, hogy amikor valaki csenget, a rendszer egy adott időintervallumon belül automatikusan kinyitja a társasház bejárati ajtaját. Ez sok esetben megoldható a jelenlegi kaputelefon lecserélése nélkül, ugyanis az okosotthon szakemberek a legtöbb kaputelefon rendszert testre tudják szabni és “felokosítani”. A lakásban fent pedig egy kód beütésével lehet kinyitni az ajtót. Így a virtuális kulcsok és az okos zárak használata a társasházi lakások esetében is megoldást nyújt. Ezáltal elkerülhetőek a kulcsszéfekkel kapcsolatos problémák, például hogy a vendégek nem tudják kinyitni a kulcsszéfet, vagy elvesztik a kulcsot és nem tudnak bejutni a lakásba.

Az OOTT Okosotthonok Nuki rendszerű okoszárakat használ. Ez a rendszer számos társasházi rendszer esetében használható, de nem kompatibilis mindegyikkel.

Az okos zárat használva a tulajdonosok teljes ellenőrzést gyakorolhatnak a lakáshoz való hozzáférés felett. A modern okos zárszerkezetek lehetővé teszik a hozzáférési jogosultságok testre szabását és időzítését. Például, beállíthatja, hogy a vendégek csak az érkezésük előtti napon vagy csak a tartózkodás ideje alatt legyenek hozzáférhetők a lakáshoz. Ez a rugalmasság segít minimalizálni az esetleges problémákat és biztosítja, hogy a vendégek csak a megfelelő időben férjenek hozzá az ingatlanhoz.

Energiafogyasztás optimalizálása az Airbnb okosotthonban: Okos termosztát, légkondicionálók szabályozása

Az energiafogyasztás nyomon követése kiemelten fontos az Airbnb kiadás során a gazdaságos működés érdekében. Az okos termosztátok lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy távolról is felügyeljék a lakás energetikai, elsősorban fűtés és hűtés rendszerét, és optimalizálják a lakás energiahatékonyságát. Az okos termosztátok kiegészíthetők okos termofejekkel. Ezek a radiátoros fűtési rendszerek esetében teszik lehetővé a helységenkénti szabályozást és mobil telefonos távfelügyeletet.

Az okos termosztátok intelligens funkciói automatikusan szabályozzák a hőmérsékletet a vendégek jelenlétének és az időjárásnak megfelelően. Ezáltal minimalizálják az energiaveszteséget és csökkentik a fűtési és hűtési költségeket.

Továbbá, az okos termosztátok megfelelő okos otthon kivitelezés esetén összekapcsolhatók más okos otthon eszközökkel, például az okos lámpákkal vagy az okos zárrendszerrel. Ez lehetővé teszi a fűtés és hűtés automatizálását. Például a vendégek érkezése előtt felmelegíti vagy lehűti a lakást, és a vendégek távozása után visszaállítja az energiatakarékos üzemmódot.

A régibbi légkondicionálók úgynevezett IR gatewayek beiktatásával építhetők be az okosotthon rendszerbe, az újabbak közvetlenül a WIFI hálózaton keresztül.

Összességében az okos termosztátok használata az Airbnb kiadás során számos előnnyel jár: lehetővé teszi az energiafogyasztás optimalizálását és a vendégek komfortérzetének növelését, miközben csökkenti a költségeket és hozzájárul a fenntartható üzemeltetéshez.

Airbnb okosotthon

okos fűtés melegvíz szabályozás medence fogyasztás

Airbnb okosotthon

Légkondik

Airbnb okosotthon – biztonság, okos szenzorok és okos érzékelők

Az Airbnb kiadás során a biztonság kiemelten fontos. Az okos szenzorok és érzékelők használata segíthet a tulajdonosoknak megőrizni a vendégek és az ingatlan biztonságát.

Okos érzékelők használata számos előnnyel jár. Például, vízérzékelők segítségével megakadályozhatók a vízkárok, és értesítést kaphatunk, ha szivárgást észlelnek a lakásban. Továbbá, füst- és szénmonoxid érzékelők alkalmazása nagyban hozzájárulhat a tűz-, füst- és egyéb mérgezésveszély megelőzéséhez.

Az okos szenzorok és érzékelők megfelelő okos otthon kivitelezés esetén könnyen kombinálhatók más okos otthon eszközökkel. Ezáltal egy integrált biztonsági rendszert hozhatunk létre, amely hatékonyan védi az Airbnb-s lakást és növeli a vendégek biztonságát. Az okos szenzorok és érzékelők használata segít a tulajdonosoknak nyugodtan aludni, tudva, hogy a lakásukat hatékonyan védelmezi a modern, okos technológia.

Airbnb okosotthon

nyílászárók állapota

Szauna, medence távfelügyelete az Airbnb okosotthonnal

Nagyobb Airbnb villák és kúriák esetenként fel vannak szerelve szaunával, medencével, jakuzzival. Nem meglepő, hogy ezek felfűtése, a vízforgatás rendkívül nagy áramfogyasztással jár, így nagyon nem mindegy, hogy csak a vendégek igényei szerinti időpontokban menjen a fűtés és keringetés. Az Airbnb távfelügyelet rendszer segítségével ez mobilról, távolról szabályozható.

Így telepítse az okos eszközöket az Airbnb lakásban

Az okos eszközök telepítése az Airbnb okosotthon rendszerrel felszerelt lakásban összetett folyamat lehet, amely magában foglalhat elektromos és hálózati bekötést, konfigurációt, valamint az eszközök integrálását a meglévő rendszerrel. Az OOTT szakembereinek megbízása számos előnnyel járhat az okos eszközök telepítése során az Airbnb lakásban:

 • Szakértelem és tapasztalat: Profi szakembereink megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek az okos eszközök telepítéséhez. Tisztában vannak a különböző elektromos és hálózati rendszerekkel, valamint rendelkeznek a megfelelő szakértelmekkel az okos eszközök konfigurálásához és integrálásához.
 • Biztonság és megbízhatóság: Az okos eszközök helytelen telepítése vagy konfigurációja hibákhoz és működési problémákhoz vezethet. Profi szakembereink gondoskodnak arról, hogy az eszközök megfelelően legyenek bekötve és konfigurálva, biztosítva ezzel a biztonságos és megbízható működést.
 • Idő- és energia megtakarítás: Az okos eszközök telepítése és beállítása időigényes lehet, különösen akkor, ha nincs megfelelő szaktudás és tapasztalat. Profi szakembereink segítségével gyorsan és hatékonyan telepítheti az eszközöket, időt és energiát megtakarítva ezzel.
 • Teljeskörű szolgáltatás: Profi szakembereink teljeskörű szolgáltatást nyújtanak az okos eszközök telepítésétől kezdve a konfigurációig, az integrációig és a hosszú távú karbantartásig. Ez biztosítja, hogy az eszközök megfelelően működjenek, és maximális funkcionalitást nyújtsanak az Airbnb lakásban.
TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!