LOADING...

Az okos otthon fűtésvezérlés előnyei

Az okos otthonok lelke a fűtésvezérlés, amely segítségével optimalizálhatjuk a fűtésünket és a fűtési költségeinket. A fűtésvezérléssel olyan kényelmi funkciók is elérhetők, mint az, hogy a fűtési rendszer a beavatkozásunk nélkül megtartsa az ideális hőmérsékletet – akár – helyiségenként is. Összegyűjtöttük, hogy melyek az okos otthon fűtésvezérlés legfontosabb előnyei.

Fűtésvezérlés: egy rendszer, mindenek felett

Sokan összetévesztik a fűtésvezérlést és a fűtésrendszert, érdemes tisztázni a fogalmakat.

A fűtés rendszer az, ahogy fűtesz. Ha a padlófűtést választottad, akkor a padlófűtés a fűtésrendszered, ha a radiátorokban bíztál (vagy bármi okból a radiátorokat választottad) akkor radiátoros a fűtésrendszered. Persze, az is meglehet, hogy keverted (egyes helyiségekben a radiátort, máshol a padlófűtést választottad), vagy fan coilt, esetleg infrafűtést választottál. Bármelyiket is választottad vagy építetted ki, ez a fűtési rendszered.

A fűtésvezérlés ezt a rendszert (tehát a fűtés rendszeredet) vezérli, ezt irányítja, felette áll és rendszerfüggetlen. Egy okos fűtés vezérlés például éppen úgy tudja vezérelni a padlófűtésedet, mint a radiátorokat, esetleg az infrafűtésedet.

De mik az okos fűtés rendszerek előnyei? Miért érdemes ezt választanod?

Az okos fűtésvezérlés előnyei

Az okos fűtés vezérlés – talán – legnagyobb előnye a költségoptimalizálás. Úgy „felügyeli” a teljes fűtési rendszeredet, hogy egyetlen fillért sem költ el feleslegesen hiszen mindig mindenhol olyan meleg lesz, ami számodra ideális, amit kértél, amit beállítottál.  Persze a fűtés vezérlésed képes komolyabb feladatokra is.

Képzeljük el egy teljesen átlagos estét. A fürdőszobában most 20 fok van, de este 8-tól szeretnél 24-et mert akkor használjátok. A dolgozódban viszont már nincs szükség – a munkához ideális – 21 fokra, ott elég lehet a 19, hiszen már nem dolgozol, nincs is ott senki.  A gyerekszobában, és a hálóban azonban el kell kezdeni fűteni, hiszen hamarosan mindenki lefekszik.

Bonyolultnak tűnik pedig semmi különöset nem tettél, mint optimalizáltad a fűtésedet. Persze, ha ez minden nap neked kellene megtenned, ha erre minden nap neked kellene odafigyelned, az nehéz, idegesítő lenne, és biztos elfelejtenél valamit.

Az okos fűtésszabályozó segítségével azonban ez nem gond. Ezzel egyszerre nyújt számodra kényelemet, és spórol is, hiszen sehol soha nem fűt akkor amikor nem kéred, viszont mindenhol meleg lesz, akkor, és ahol szeretnéd. (Természetesen nem csak a fűtésedet, hanem akár a lakásod hűtését is tudod vele vezérelni, ha van légkondid, és összekötöd vele.)

Az okos fűtés vezérlést választva az ellenőrzési lehetőséget is a kezedbe veheted, hiszen egy mobiltelefonos applikáció segítségével bármikor bárhonnan az összes beállításodat tudod ellenőrizni, és ha úgy ítéled meg egy mozdulattal tudod módosítani.

A lehetőségeid (szinte) végtelenek: egy okos fűtésvezérléssel még az olyan – egyébként apróságnak tűnő – dolgokra is odafigyelhetsz, hogy – például nyáron amíg szellőztetsz – arra az időre a légkondi kikapcsoljon, ne menjen feleslegesen.

Ismerd meg az okosfűtés vezérlés előnyeit: optimalizáld a fűtésszámládat, automatizáld az otthonod fűtésrendszerét. Kérj ajánlatot!

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!