LOADING...

Okos otthon kiépítés: a jövő megoldásai ma

Az okos otthonokat az különbözteti meg a hagyományos otthonoktól, hogy az okos otthonban – egy központi egység és néhány okoseszköz segítségével – a hagyományos otthonnál kényelmesebben, gazdaságosabban, biztonságosabban élhetünk. Ezt már a leendő vásárlók is észrevették, mert minden felmérés azt mutatja, hogy az  „okosotthon” erős hívószó: hónapról hónapra egyre több – leendő – vásárló keresi, és elvárja az okosotthon megoldásokat az építtetőtől, kivitelezőtől. Az okos otthon kiépítés nem csak jó üzlet, hanem lassan elvárt.

Az okos otthonok ereje: így gondolkodnak a vevők

Ahogy az építési trendek, stílusok, úgy a megrendelői elvárások is folyamatosan változnak. Ha kivitelező vagy oda kell figyelned, és fel kell készülnöd ezekre a változásokra, hiszen minden felmérés, piackutatás, és attitűdvizsgálat azt jelzi előre, hogy a modern otthonkeresők inkább választják az okos otthonokat, mint egy hagyományosat. De hogyan tudsz erre a változásra – kivitelezőként – felkészülni? Miben kell változnod ahhoz, hogy – minél hamarabb, akár holnaptól – okos otthonokat építs, és ezzel az eddiginél is gyorsabban, és magasabb haszonnal tudd értékesíteni az ingatlanokat?

Okos otthon kiépítés lépései

Az okos otthon kiépítésének az első lépése egy központi modul. Ez a modul fogja irányítani az összes okos otthon funkciót. A modul kiépítésé nem bonyolult, még vezetékekre sincs szükség hozzá, viszont ezzel az egyetlen vezérlő egységgel lehet majd irányítani a világítást (ha teheted készülj fel erre N-vezetékkel) a fűtést, az öntözőrendszert, a redőnyöket, vagy számtalan mást, amely egy okosotthonban elvárt. Egy okosotthon kiépítése tehát nem ró rád különösebben nagy terhet, mindössze előrelátást, és némi szemléletváltást követel. (Sőt, tulajdonképpen akár utólag is megvalósítható.)

De mit érsz el az okosotthon kiépítéssel, mi a marketingereje, és miért keresik az emberek? Miért éri meg neked? Összegyűjtöttünk 3 okot!

Ezért érdemes okos otthont kiépíteni

Van három komoly érvünk, miért érdemes okos otthon kiépítésében gondolkodnod, ezeket összegyűjtöttük, és mondunk is rá példákat.

  1. Automatizmusok

Biztosan ismered azt a szólást, hogy „a ház van értünk, nem mi a házért”, A mai otthonoktól szinte elvárt, hogy kényelmi automatizmusokkal működjön. Klassz lenne, ha egyetlen gombnyomással az összes ablakon le tudnánk engedni a redőnyt, vagy éppen egy előre beállított időpontban az okos otthonunk leengedné a redőnyöket. Kényelmes lenne, ha éppen időben kezdene el fűteni, vagy este (akár helyettünk) is lekapcsolná a villanyokat, igaz? Ezek a példák egytől egyig olyan működő automatizmusok melyek egy okos otthonban elérhetőek, amire képes.

  1. Vigyázzon rám

Szeretünk biztonságban élni, és ebben az okosotthon segíthet nekünk akár úgy, hogy érzékel a veszélyt a házban (ez lehet tűz, vagy víz, esetleg a csendes gyilkos CO jelenléte) és nem csak passzívan véd (jelez) hanem aktívan is. Egy okos otthonban ez elérhető.

  1. Kényelem

Talán ez a legfontosabb és már kitértünk rá, de összefoglaljuk. Az okosotthon képes arra, hogy maximálisan a saját igényeinkre szabjuk az otthont. Akár fűtésről, akár villanyról, akár a már említett „engedd le minden este hatkor a redőnyt” kérésekről is van szó, megteszi. És ezzel nem csak kényelmesebb lesz az életünk, hanem spórol is nekünk, mert optimálisan használja a rendelkezésünkre álló erőforrásokat, energiát.

Építsd meg a jövő ingatlanát most

Szívesen segítünk neked abban, hogyan tudod megnövelni az ingatlan árát, hogyan tudsz okosotthon-megoldásokat beleintegrálni a kivitelezői munkáidba. Vedd fel velünk a kapcsolatot, ismerd meg a lehetőségeidet, és kényeztesd a leendő ügyfeleidet okos megoldásokkal. Kattints!

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!