LOADING...

Okos otthon tervezés és kivitelezés

Új ház okos otthon funkciókkalIngatlanfejlesztéssel foglalkozol? Kivitelezőként veszel részt új ingatlan beruházásokban vagy felújításokban? Tudunk egy módszert, ami minimális plusz befektetéssel akár 10%-al is növelni tudja az ingatlan eladási árát. Az okos otthon kivitelezése csupán az építési költségek 2-4%-át teszi ki, amely busásan megtérül. Ma az okos otthon funkcióval kínált lakások rekord gyorsasággal kelnek el.

Az okos funkciók telepítése megfelelő előkészítés esetén akár 1-2 nap alatt elvégezhető. Tapasztalt szakembereink az ingatlan fejlesztéssel párhuzamosan előkészítik az okos otthon rendszer, hogy a megfelelő pillanatban készen álljanak a telepítésre.

A rendszer lelke a saját fejlesztésű okost otthon vezérlő egységünk, az OOTT hub. Képes vezérelni a piacon kapható szinte összes okos eszközt:

 • 433 Mhz eszközök, redőnyök, árnyékolók stb.
 • WIFI-s klímák, multimédia, egyéb eszközök
 • Apple HomePod,
 • Google Home,
 • Philips Hue,
 • Alexa,
 • IKEA smart home

A beállításokat a felhőbe szinkronizáljuk, így nem csak a kivitelezés, hanem az üzemeltetés és karbantartás során is biztos hátteret nyújtunk.

Az okos otthon kivitelezés folyamata

Tapasztalt okos otthon telepítő csapatként pontosan tudjuk, mitől lesz sikeres az okos otthon kivitelezés. Azt is látjuk, hol vannak általában a buktatók, így fel tudunk készülni azok kikerülésére.

Röviden bemutatjuk, hogyan zajlik az okos otthon kivitelezés folyamata.

0. lépés – Okos otthon előkészítés

Az okos otthon kivitelezése a megfelelő előkészítéssel kezdődik. A rádiós vezérlést biztosító okos otthon központot utólag, vésés nélkül is be tudjuk szerelni. Az okos eszközök gyors és esztétikus beépítése azonban előkészítést kíván.

Gyakorlott okos otthon szakértőink pontos információval látnak el az okos otthon villanyszereléshez és a gépészeti előkészítéshez. Az útmutatás betartásával időt és költséget takarítasz meg, hiszen a telepítési fázisban nem kell módosításokat végrehajtani. Nem utolsó sorban az okos otthon rendszer láthatatlanul épül be, így a vevőid nem csak kényelmes, hanem szép megoldást is kapnak tőled.

1. lépés – Okos otthon tervezés

Még mielőtt a kivitelezéshez hozzálátnánk, részletekbe menően megtervezzük a smarthome rendszert. Ehhez felmérjük az igényeket. Kivitelezőként te is meghatározhatod, milyen funkciókat szeretnél beépíteni, de szívesen egyeztetünk a vevőiddel is, hogy közösen maradéktalanul elégedetté tegyük őket.

Kivitelező tapasztalatunknak köszönhetően pontosan látjuk, hogy az adott méretű és tájolású lakás milyen okos funkciókat kíván meg. Tanácsot adunk a legköltséghatékonyabb megoldás kiválasztásához, és olyan kényelmi funkciókat ajánlunk, amivel tovább növelhető az ingatlan eladási ára.

Pontos listát készítünk a szükséges okos eszközökről, amelyet egyben szállítani is tudunk, levéve a válladról az eszközbeszerzés terhét.

2. lépés – Okos otthon kivitelezés

Az eszközök telepítése és beszerelése a mi feladatunk. Ezt az építkezés végén, a redőnyök és egyéb eszközök beépítését és az internetszolgáltatás bevezetését követően az ingatlan méretétől függően akár 1-2 nap alatt elvégezzük.

A telepítés során bekötjük a kapcsolókat és felszereljük a vezérlőket. Ennek a legmegfelelőbb időpontja közvetlenül a festés előtt van.

3. lépés – Okos otthon programozás

Végül eljutunk az eszközök felprogramozásáig, a kényelmi forgatókönyvek megvalósításáig. Valójában ettől függ, hogy a lakók mennyire lesznek elégedettek az okos otthon funkciókkal.

Mivel számos rendszer telepítettünk már, és napi szinten használjuk is őket, pontosan tudjuk, mi az ami segíti a mindennapi kényelmet, és mi az ami bosszantó. A kényelmi forgatókönyveket a lakók igényei alapján programozzuk fel, de ügyelünk arra, hogy a rendszer egységes egészként szolgálja a használóját.

A saját fejlesztésű OOTT okosotthon központ a telepített forgatókönyveket automatikusan szinkronizálja a felhőbe. Így egy üzemszünet, vagy egy sikertelen felhasználói beavatkozás után a teljes rendszer automatikusan visszaállítható.

Ingyenes okos otthon felmérés

 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és kollégánk 48 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy felmérje igényeid. Az ingyenes felmérés után részletes ajánlatot adunk a megvalósítandó okos otthon rendszerre.


  VilágításKonnektorHűtés/fűtésTermosztátTermofejes radiátorRedőny/árnyékolóIp kamera integrációGarázs/kertkapuTűzjelző/füstjelzőCO érzékelőMozgásérzékelőNyitásérzékelőHőmérőVízfolyás érzékelőVíz/gázelzáróAjtózárHIFI integrálás


  Kivitelező vagyok

  10 kérdés-válasz az “Okos otthon tervezés és kivitelezés” témában

  1. Mi az az okos otthon?
   • Egy integrált rendszer, amely lehetővé teszi az otthoni eszközök, berendezések és rendszerek automatizált és távoli vezérlését, gyakran egy központi vezérlőn vagy mobilalkalmazáson keresztül.
  2. Milyen előnyei vannak az okos otthonnak?
   • Energia-megtakarítás, nagyobb kényelem, biztonság, távoli hozzáférés és testreszabott otthoni élmény.
  3. Milyen eszközöket lehet integrálni egy okos otthon rendszerbe?
   • Világítás, fűtés és hűtés, biztonsági kamerák, zárak, garázskapuk, hangszórók, konyhai eszközök és még sok más.
  4. Mennyibe kerül egy okos otthon rendszer kivitelezése?
   • Az árak változóak a rendszer bonyolultságától, a beépített eszközök számától és a választott technológiától függően. Okos otthon szakértőink összeállítottak egy okos otthon kalkulátort, hogy minden kötelezettségtől mentesen, gyorsan és egyszerűen fel tudja mérni, hogy az okos otthon rendszer kiépítése mennyibe kerülne az otthonában.
  5. Milyen technológiákat használnak az okos otthon rendszerek?
   • Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee, Z-Wave és más vezeték nélküli kommunikációs protokollok.
  6. Hogyan kezdjek hozzá az okos otthon tervezéséhez?
   • Határozza meg az igényeit, készítsen költségvetést, és konzultáljon szakértőkkel a legmegfelelőbb rendszer kiválasztása érdekében.
  7. Mennyi időt vesz igénybe egy okos otthon rendszer kivitelezése?
   • A kivitelezés időtartama változó, a projekt méretétől és bonyolultságától függően, de általában néhány naptól néhány hétig terjed.
  8. Milyen biztonsági intézkedéseket lehet tenni egy okos otthon rendszerben?
   • Jelszavas védelem, rendszeres szoftverfrissítések, biztonsági protokollok és esetleg VPN használata a távoli hozzáféréshez.
  9. Hogyan működik az okos otthon rendszer energia-megtakarítási szempontból?
   • Az automatizált világítás, fűtés és hűtés, valamint az eszközök távoli kikapcsolása révén csökkenthető az energiafogyasztás.
  10. Milyen karbantartást igényel egy okos otthon rendszer?
   • Rendszeres szoftverfrissítések, az eszközök állapotának ellenőrzése és a rendszer komponenseinek periodikus tesztelése.