LOADING...

Mennyibe Kerül Egy Okos Otthon? – Minta Kalkulációk és Árak 2024

Az okos otthon rendszerben rejlő lehetőségek megismerése után azonnal felmerül mindenkiben a kérdés; na, de mennyibe is fog ez nekem kerülni? Természetesen nincs két egyforma lakás, ház és megrendelő se. Mindenkinek más az igénye és az anyagi lehetősége. Így azzal sem árulunk el titkot, hogy az okos otthon ára is minden esetben eltérő. Ökölszabályként kimondhatjuk, hogy az építési költség 2-4%-ból már kijön az okos otthon ára.

A végleges árajánlat a felmérést és a konzultációkat követően alakul ki. Lehet csak részben okosítani az otthonunkat, vagy akár a maximumot kihozni belőle, és minden lehetséges, irányítható eszközt rákötni az OOTT HUB-ra.

Az OOTT okos otthon rendszert vésés nélkül, a meglévő, már beépített eszközök felhasználásával építjük ki. A kiépítés során felhasználjuk a meglévő légkondicionálókat, elektromos garázs és kertkapukat, redőnyöket, árnyékolókat. Ezek vezérlő elektronikáját az esetek túlnyomó többségében nem szükséges cserélni, integráljuk az OOTT rendszerébe.

Eddigi tapasztalatunk és az ügyfelek igényei alapján most néhány példával megmutatjuk a lehetséges kiépítési forgatókönyveket és azok árát. A bruttó díjak tartalmazzák a beépítendő eszközök árát. A kiépítés díjára az ingyenes felmérést követően tudunk ajánlatot adni.

Ha magadnak szeretnéd kiszámítani, hogy mennyibe kerülne az okos otthon kiépítés, használd az Okos Otthon Kalkulátort.

OOTT okos otthon árak és minta költségvetések

Fűtés-hűtés

A fűtés és a hűtés „okosításásával” egy kisebb lakás fűtését és hűtését automatizálhatjuk. A rendszer egy okos termosztátot, okos hőmérőt, és egy klíma vezérlését tartalmazza. Megoldható vele a naponkénti, napszakonkénti szabályozás, mobilról irányítható, elutazáskor beállítható, hogy a visszaérkezés előtt időben bekapcsoljon a fűtés és a klíma.

 
Fűtés-hűtés
Klímavezérlés1
Termosztát1
Okos hőmérő1
Bruttó költség (Ft)243 700

Garzonlakás okos otthon ára

A garzonlakás „okosításásával” a világítást, a klimatizálást, a fűtést, az árnyékolást egy konnektort (pl a vasalónak, melyet, ha bekapcsolva hagyunk, távolról is le tudunk kapcsolni) tudjuk automatizálni, és vezérelni, kiegészítve egy biztonságot szolgáló tűz és füstjelzővel.

Garzonlakás
Világítási áramkör1
Konnektor1
Hűtés/fűtés1
Termofejes radiátor2
Redőny/árnyékoló2
Tűzjelző/füstjelző1
Bruttó költség (Ft)425 000

Közepes lakás okos otthon ára

Egy közepes lakás költségvetésében a világítás négy kapcsolón, klimatizálás két szobában, fűtésszabályozás három radiátorral, árnyékolásvezérlés 4 nyílászárón, tűzjelző, CO jelző, vízfolyás jelző szerepel.

Közepes Lakás
Világítás4
Konnektor1
Hűtés/fűtés2
Termofejes radiátor3
Redőny/árnyékoló4
Tűzjelző/füstjelző1
CO érzékelő1
Vízfolyás érzékelő1
Bruttó költség (Ft)564 000

Családi ház okos otthon ára

Családi ház okos otthon rendszerének kialakítása során hat világítási körrel, két konnektorral, 4 klímával, 1 termosztáttal, hat radiátorral, hat redőnnyel, egy kert és egy garázskapu vezérléssel, négy nyitásérzékelővel, egy füst-, egy CO és egy vízfolyás érzékelővel, HIFI rendszer integrálásával számoltunk.

Családi ház
Világítás6
Konnektor2
Hűtés/fűtés4
Termosztát1
Termofejes radiátor6
Redőny/árnyékoló6
Garázs/kertkapu2
Tűzjelző/füstjelző1
CO érzékelő1
Mozgásérzékelő2
Nyitásérzékelő4
Vízfolyás érzékelő1
HIFI integrálás1
Bruttó költség (Ft)1 248 000

Nyaraló okos otthon ára

Egy nyaraló otthon automatizálása során gondoltunk arra is, hogy a tulajdonosa esetleg kiadja nyaralóját, de nem szeretné, vagy nehézségekbe ütközik a kulcsot átadni, ezért távvezérelhető kódos ajtót terveztünk. Két világítási körrel, egy klíma, két radiátorvezérléssel, négy elektromos redőnnyel, egy kertkapuvezérlővel, tűz, füst, CO, vízfolyás jelzővel és nyitásérzékelővel. Az vízfolyásjelző ebben az esetben automatikusan el tudja zárni a vízcsapot, hogy csőtörés, vagy egy nyitva hagyott vízcsap esetén elejét tudjuk venni a komolyabb károknak. A rendszerbe integráljuk az IP kamerát is a távoli felügyelethez.

Nyaraló
Világítás2
Hűtés/fűtés1
Termosztát1
Termofejes radiátor2
Redőny/árnyékoló4
Ip kamera integráció1
Garázs/kertkapu1
Tűzjelző/füstjelző1
CO érzékelő1
Mozgásérzékelő1
Nyitásérzékelő3
Hőmérő1
Vízfolyás érzékelő1
Víz/gázelzáró1
Ajtózár1
Bruttó költség (Ft)1 154 000

 

Kérj díjmentes felmérést itt!

Tanács felújítóknak és új építésű lakást építőknek

Az okos otthonok egyre népszerűbbek, és sokan már a felújítás vagy új építésű lakás tervezésekor is ezt veszik figyelembe. Íme néhány tanács, amit érdemes megfontolni:

  1. Előzetes Tervezés: Mielőtt bármilyen építési vagy felújítási munkába kezdenénk, tervezzük meg az okos otthon rendszerünket. Döntsük el, milyen eszközöket és rendszereket szeretnénk integrálni.
  2. Költségvetés: Az okos otthon eszközök és rendszerek ára változó lehet. Készítsünk realisztikus költségvetést, és tartalékoljunk pénzt az esetleges többletköltségekre.
  3. Szakértői Tanács: Ha nem vagyunk biztosak az okos otthon rendszerekben, kérjünk szakértői tanácsot. Egy tapasztalt szakember segíthet elkerülni a drága hibákat.
  4. Kompatibilitás: Ellenőrizzük szakemberekkel, hogy az összes választott eszköz kompatibilis-e egymással. Nem minden okos eszköz működik minden platformmal vagy alkalmazással.
  5. Skalázhatóság: Válasszunk olyan rendszert, amely lehetővé teszi az új eszközök könnyű hozzáadását a jövőben. Így nem kell az egész rendszert lecserélni, ha új funkciókat szeretnénk.
  6. Elektromos rendszer: Olyan módon terveztessük meg, és kiviteleztessük az elektromos rendszert, hogy minden kapcsolóhoz ne csak az „L” fázist, hanem az „N” nulla vezetéket is kössék be.  A lámpa-szálas váltókapcsolókhoz pedig az „N” nulla vezeték mellett fix „L” fázis vezetéket is kössenek, használjanak mélyített 65-70mm-es dobozokat. Ez Magyarországon nem szokásos és nem is előírás, ugyanakkor aránylag alacsony extra költséggel – hiszen a vésés, csövezés, vezetékbehúzást mindenképpen meg kell valósítani – a többlet vezetékek költségével bármilyen okos kapcsoló számára előkészíthetjük rendszerünk. Az „okosításról” innentől kezdve a későbbiekben bármikor dönthetünk és akár egyenként, fokozatosan is kiépíthetjük a rendszert.

 

Az írásunkban szereplő árak tájékozódó jellegűek és kötelezettséggel nem járnak.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!