LOADING...

Téli energiamegtakarítás okos otthonnal: így nem emeli meg a villanyszámlát az ünnepi világítás

A karácsonyi időszak alapvető elemei az égősorok, elektromos gyertyák és egyéb fénylő dekorációk. Ezek valóban mutatósak, de átmenetileg megnövelhetik az áramfogyasztást és az elektromos zárlatok esélyét. Biztosítsd be magad: az okos otthon energiamegtakarítás és balesetmegelőzés szempontjából is a lehető legjobb szolgálatot teszi az ünnepek idején is.

Ha azt szeretnéd, hogy a hangulatvilágítás ne dobja meg a fogyasztást, használd ki az okos otthon előnyeit! Távolról tudod majd szabályozni a dekorációt, és még az elektromos tűz ellen is hatékonyan védekezhetsz. Hiszen az okos otthon energiamegtakarítás, biztonság és kényelem luxusát kínálja egyben.

Okos otthon és energiamegtakarítás

Ahhoz, hogy optimalizáld az ünnepi világítás körülményeit, és közben teljes körű védelmet élvezz, válaszd partnerként az okos konnektort, ami mindkét tényezőre megoldást jelent.

Okos konnektorral a felhőtlen ünnepekért

A karácsonyi fények általában az elektromos hálózatra csatlakoztathatók. Bár léteznek elemes változatok is, a klasszikus, árammal működő típus sokkal gazdaságosabb, különösen, ha heteken át gyönyörködsz a dekorációban. Ráadásul az ilyen darabokat távolról is szabályozhatod, persze csak akkor, ha okos konnektorral együtt használod őket.

Sokan úgy mennek el otthonról, hogy bekapcsolva hagyják az ablakban, teraszon vagy a kertben elhelyezett izzófüzéreket. Mivel rövidebbek a nappalok, a sötétedés gyakran nem otthon éri az emberek többségét, és érthető, ha szeretnék, ha a hangulatvilágítás meleg fénye fogadja őket, amikor hazaérnek egy fárasztó nap után. Ez azonban, még ha nem is gondolnád, egy hónap alatt érezhető többletfogyasztást eredményez.

Okos otthon energiamegtakarítás

Ilyenkor jön képbe az okos konnektor, amit a mobiltelefonodról is vezérelhetsz, mindegy, hol tartózkodsz, és akkor kapcsolod vele ki és be az égőket, amikor csak szeretnéd. Így tökéletesen kiiktathatod a felesleges energiapazarlást. Emellett az okos dugaljnak köszönhetően az eszközök túlfeszültségvédelmet kapnak, ami nagyban hozzájárul az elektromos tűz megelőzéséhez.

Nem csak a villanyszámlán spórol az okos otthon

Más területeken is kiaknázhatod az okos otthon energiamegtakarítási lehetőségeit. Az év vége a legtöbbeknek a folyamatos rohangálásról szól: ha nem épp a munkahelyen időzöl, akkor bevásárolsz, rokonlátogatásra mész, vagy partin veszel részt. Azokban az órákban, amikor nem tartózkodsz a lakásban, nincs értelme teljes erőbedobással fűteni, viszont az sem megoldás, ha hagyod kihűlni a lakást. Inkább válaszd az okos fűtést, amit a napi rutinodhoz igazíthatsz, és a mobiltelefonodról szabályozhatod, hogy melyik helyiségben mikor hány fok legyen.

Okos otthon vezérlése

Az ünnepek környékén minden háztartásban megnövekednek a kiadások, ezért nagyon megnyugtató, ha legalább a magas rezsi és egy háztartási baleset miatt nem kell aggódnod. Az okos otthon épp ezt nyújtja:

  • spórolhatsz a villanyszámlán az okos konnektorokkal és kapcsolókkal;
  • csökkentheted a fűtésszámlát az okos fűtéssel;
  • és közben még a biztonság is garantálva van.

Ezek az eszközök természetesen egész évben a segítségedre lesznek, és nemcsak a karácsonyi időszakban használhatod ki az előnyeiket. Az okos konnektor akkor is hasznos, ha épp nem vagy biztos benne, hogy kihúztad-e reggel a vasalót. Az okos hőmérőnek köszönhetően pedig nemcsak télen, hanem nyáron is mindig ideális lehet a lakásod hőmérséklete.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!