LOADING...

Az okos otthon előnyei: mit tud pontosan a zseniális rendszer?

Az okos otthon előnyei egyre szélesebb kör számára válnak nyilvánvalóvá, hiszen egy ilyen rendszer a kényelmi funkciók mellett a környezettudatosságot és a spórolást is lehetővé teszi. Ugyanakkor sokan az okos otthont még mindig valamilyen megfoghatatlan dolognak hiszik, ami a tapsolásérzékelő lámpákban merül ki. Pedig valójában olyasmiről van szó, ami a modern élet egyik alapvető eleme lehet. Az alábbiakban tisztázzuk, mik az okos otthon előnyei, és hogyan változtatja meg alapjaiban a hétköznapi életet.

Az okos otthon előnyei

Az okos otthon központ összeköti egymással a különböző készülékeket, amelyeket így a mobileszközeidről irányíthatsz. Fontos, de bosszantóan időigényes teendőket végez el a helyetted, amik nélküle akár figyelmetlenségből el is maradhatnak. A rendszer csökkenti az emberi mulasztásból adódó kellemetlenségek, háztartási balesetek lehetőségét. Többé nem marad el a nyílászárók és a konnektorok ellenőrzése, és nem áztatja el a házat egy esetleges csőtörés. Hogy hogyan javíthatja ez a mindennapok minőségét, és mit élvezhetsz ebből a gyakorlatban?

Okos otthon működése

Kényelem és nyugalom

Induláskor nem kell körbemenned és egyenként végignézned, hogy minden ablak és ajtó be van-e zárva, mert a telefonodon ellenőrizheted. Egyetlen gombnyomással le tudod kapcsolni az okos otthon összes lámpáját. Nem kell egész nap aggódnod, hogy kihúztad-e a kenyérpirítót vagy a vasalót, mert a távolból áramtalaníthatod az okos konnektorokat. Nem olvad le a hűtő, mert egy perc múlva értesítést kapsz a mobilodra, ha nyitva maradt az ajtaja.

Télen nem kell túl hideg, nyáron pedig túl meleg lakásba hazaérned, mert egész nap szabályozhatod a radiátorokat és a légkondit, akár helyiségekre bontva is. Nem szükséges kiszállnod a kocsiból hóban, fagyban, esőben, kánikulában, mert a kapu és a garázsajtó érzékeli, ha közeledsz, és épp akkor nyílik ki előtted, amikor odaérsz – vagy amikor kiadod rá az utasítást.

A kanapén ülve, vagy akár a munkahelyedről vezérelheted a háztartási eszközeidet:

A mozgásérzékelőknek köszönhetően pedig automatikusan is fényárban úszó terasz vagy nappali fogadhat, sőt még azt is beállíthatod, hogy egy adott helyiségbe lépve okos otthonod a kedvenc zenéddel üdvözöljön.

Biztonság és spórolás

A kényelmi funkciók mellett az okos otthon óriási előnye, hogy biztonságot nyújt. A tűz- és füstérzékelő, valamint a szénmonoxid-érzékelő akár életet is menthetnek, hiszen azonnal felhívják a figyelmedet a bajra, amit talán csak túl későn, vagy egyáltalán nem vennél észre. A szivárgásérzékelő szenzor is értesít probléma esetén, így lehetőséged van azonnal elzárni a vizet, mielőtt komoly kár keletkezne. A mozgásérzékelők és a kamerák pedig a vagyonvédelmet segítik elő.

Mivel gyakorlatilag bármit szabályozhatsz a távolból, így nem keletkezik felesleges fogyasztás. Nem marad felkapcsolva a lámpa az üres lakásban, nem megy a fűtés, amikor nincs otthon senki, és nem felejted nyitva a vízcsapot a reggeli rohanás közben. Ezzel jelentősen csökkentheted a rezsiköltségedet.

Ingyenes felmérés

Az OOTT HUB okos otthon központ egy olyan fejlett rendszer, amely szinte minden kényelmetlenségre vagy problémás helyzetre megoldást kínál, ami csak felmerülhet egy ház vagy lakás körül. A szakértők egy ingyenes helyszíni felmérés során olyan személyre szabott lehetőségeket ajánlanak, amire a tulajdonos addig talán nem is gondolt. Bárki számára hasznos lehet, és mivel képes együttműködni a legtöbb okos otthon eszközzel, így nem kell lecserélned a már meglévő készülékeidet. A rendszer egy biztonságos VPN csatornán kommunikál a szerverrel, beszerelése pedig felfordulásmentesen történik.

Ingyenes helyszíni felmérést szeretnél? Kattints ide!

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!