LOADING...

Mit tud egy okos otthonnal vezérelt kert? Az biztos, hogy luxi lesz

Amikor úgy döntünk, beruházunk egy okos otthon rendszerre (OOTT hub), vagy a meglévő bővítésében gondolkozunk, akkor általában először a fűtés és a redőny okosítása jut eszünkbe. Pedig számtalan egyéb kényelmi és biztonsági funkciót tud az okos otthon. Szól például, ha csőtörést, vagy szén-monoxid szivárgást észlel, de beállíthatunk olyan apróságokat is, hogy jelezze, ha nyitva felejtettük a hűtőt, vagy bedugva hagytuk a vasalót.

Milyen előnyökkel jár egy okosított kert?

Nem csupán az otthonunkon belül, hanem a kertben is számtalan előnye lehet a rendszernek. Gondoskodhat róla, hogy mindig csodaszép, zöldellő legyen a pázsit, tökéletes hőmérsékletű a medence, spórolhat az energiafogyasztáson, és minden kényelmi funkciót megadhat a kánikula ellen is.

Ha jön a kánikula, automatikusan kinyílnak az árnyékolók

27-28 fok felett, már nem igazán jó hencseregni a teraszon, főleg, ha éget a nap, és egyetlen felhő sincs az égen. Ilyenkor segítenek az okos kütyük, hogy árnyékban hűsöljünk, miközben fel sem kell kelnünk a napozóágyról. A motoros árnyékolókat beállíthatjuk úgy, hogy például 27 fok felett automatikusan kinyíljanak. De, ha már van egy okos mozgásérzékelőnk – például az esti világítás felkapcsolása miatt -, akkor érdemes a fény erősségét is mérni vele, és ha az erősebb az általunk megadott értéknél, szintén automatikusan kinyílnak az árnyékolók.

Ha erős szél van, automatikusan becsukódnak az árnyékolók

Egy okos szélmérő nem csak arra jó, hogy vidám hangulatot kölcsönöz a kertnek, ahogy a szél irányára és erősségére reagál, de igen sok hasznos adatot is gyűjt, amit számtalan módon felhasználhatunk. Ha egy általunk megadott érték feletti a szélerősség, akkor – a fenti példára visszatérve – hiába érzékel 27 fok feletti hőmérsékletet a rendszer, automatikusan becsukódnak az árnyékolók.

Kristálytiszta medence, színes csobogó

Okos otthonnal beállíthatjuk, hogy milyen gyakran és milyen időpontokban végezze el a medence a vízkeringetést, hányszor menjen naponta, milyen hosszú ideig ahhoz, hogy kristálytiszta legyen. Nem csak automatizálni tudjuk, de manuálisan is rárakhatunk még 3-4 keringetést, ha például előző este medencés bulit tartottunk a barátainkkal.

A medence hőmérsékletét is mérhetjük okos hőmérővel, és megadhatjuk, hány fok felett kapcsolja ki- vagy be a fűtést a rendszer. Így bármikor csobbannánk egy jót, biztos, hogy az általunk megadott 28 fokos vízhőmérséklet vár minket.

A medence biztonságára a szülők különösen érzékenyek. Ha be kell menni a házba, jó érzés a gyerekeket a mobilon szemmel tartani, amihez elég egy egyszerű kis okos kamerát felszerelni.

A csobogó, vagy szökőkút fényjátékát is vezérelhetjük a mobilunkról, a szivárvány színeitől például a meleg mohazöldig, hangulatunktól függően.

A kültéri hangfalak irányítása is ugyanilyen egyszerű mobilról, akár ki- vagy be szeretnénk kapcsolni, akár a hangerőt állítanánk rajta.

Intelligens öntözés = mindig zöld pázsit

Túl az egyszerű automatizáláson – vagyis, hogy megadhatjuk, naponta hányszor, mennyi ideig öntözzük a kertet -, intelligenssé is tehetjük a rendszert. Akár hőmérséklet- és fényerőfüggő utasításokat is beállíthatunk, magyarul, ha egész nap, például 6 órán keresztül 30 fok felett volt a hőmérséklet, akkor betesz egy plusz öntözést.

Egy okos szenzor felszerelése pedig abban is segít, hogy méri, mikor esett az eső, mennyi, és ettől függően hagy ki öntözéseket. De a kertbe leszúrva azt is mérheti, mennyire száraz a föld, és egy megadott érték alatt szintén plusz locsolást indíthat el. Így biztosíthatjuk, hogy a pázsitunk állandóan harsogóan zöld és egészséges legyen, hiszen ezekkel az utasításokkal mindig az időjárásnak tökéletesen megfelelő vízmennyiséget kapja.

Naplementéhez igazított kerti világítás

Mivel az okos otthon eszköz tudja, hogy földrajzilag hol vagyunk, ezért arról is pontos adatokkal rendelkezik, hogy mikor van a kertünkben naplemente. Innentől pedig adja magát, hogy minden este máskor kapcsol fel a kerti világítás, pontosan akkor, amikor lement a nap, és besötétedett.

Egy alaposan átgondolt okos otthon rendszer (OOTT hub) még számtalan kényelmi és biztonsági funkciót nyújthat számunkra.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!