LOADING...

Okos Kert: 7 + 1 okos eszköz a kertben

Amikor úgy döntünk, beruházunk egy okos otthon rendszerre (OOTT hub), vagy a meglévő bővítésében gondolkozunk, akkor általában először a fűtés és a redőny okosítása jut eszünkbe. Pedig számtalan egyéb kényelmi és biztonsági funkciót tud az okos otthon. Szól például, ha csőtörést, vagy szén-monoxid szivárgást észlel, de beállíthatunk olyan apróságokat is, hogy jelezze, ha nyitva felejtettük a hűtőt, vagy bedugva hagytuk a vasalót.

Milyen előnyökkel jár egy okos kert?

Az okos otthon-technológia rohamos fejlődése nem csak a házak belső tereit érinti, hanem egyre inkább kiterjed a kertekre is. Az “okos kert” megoldások lehetővé teszik, hogy könnyedén és hatékonyan gondoskodjunk növényeinkről, és élvezzük kertünk szépségét anélkül, hogy folyamatos felügyeletre lenne szükségünk.

Az okos kert az egyik legújabb és legizgalmasabb terület az okos otthonok világában. Az intelligens kerti megoldások lehetővé teszik, hogy olyan kerteket tervezzünk és hozzunk létre, amelyek gyakorlatilag önfenntartóak. A locsolástól kezdve a fűnyíráson át szinte minden automatizálható. Ebben a cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy miként javíthatják az okos technológiák a kerti élményt, és milyen előnyöket kínálnak a kertgazdálkodás terén.

 1. Az automatizált öntözőrendszerek és az időjárás-alapú forgatókönyvek: Az első részben áttekintjük az automatizált öntözőrendszereket és az időjárás-alapú forgatókönyveket, amelyek segítségével optimalizálhatjuk a növények vízellátását és fenntarthatjuk a kerti környezetet.
 2. Világítás és biztonság: Ezután bemutatjuk, hogyan javíthatjuk a kert hangulatát és biztonságát az automatizált világítás és a megfigyelő rendszerek segítségével.
 3. Testreszabott megoldások és integráció: A következő részben kitérünk arra, hogyan lehet testre szabni az okos otthon megoldásokat az egyéni kerti igényekhez, és hogyan lehet ezeket integrálni már meglévő okos otthonrendszerekkel.
 4. Összefoglalás: Végül összefoglaljuk a smart garden technológia előnyeit, és bátorítunk mindenkit, hogy fedezze fel az okos kertek világát a saját kertjében.

Automatizált öntözőrendszerek és az időjárás-alapú forgatókönyvek

Az okos kert kialakításának egyik kulcsfontosságú eleme az automatizált öntözőrendszerek és az időjárás-alapú forgatókönyvek alkalmazása. Ezek a rendszerek lehetővé teszik, hogy a kertet gyakorlatilag önfenntartóvá tegyük, minimalizálva ezzel a manuális beavatkozások szükségességét. Az automatizált öntözőrendszerek lehetővé teszik a növények pontos és hatékony vízellátását, miközben az időjárás-alapú forgatókönyvek segítségével a rendszer intelligensen reagálhat a környezeti feltételekre. Ennek eredményeként a kertgazda nemcsak időt és energiát takaríthat meg, hanem hozzájárulhat a vízfogyasztás hatékonyabb és fenntarthatóbb kezeléséhez is.

Túl az egyszerű automatizáláson – vagyis, hogy megadhatjuk, naponta hányszor, mennyi ideig öntözzük a kertet -, intelligenssé is tehetjük a rendszert. Akár hőmérséklet- és fényerőfüggő utasításokat is beállíthatunk, magyarul, ha egész nap, például 6 órán keresztül 30 fok felett volt a hőmérséklet, akkor betesz egy plusz öntözést.

Egy okos szenzor felszerelése pedig abban is segít, hogy méri, mikor esett az eső, mennyi, és ettől függően hagy ki öntözéseket. De a kertbe leszúrva azt is mérheti, mennyire száraz a föld, és egy megadott érték alatt szintén plusz locsolást indíthat el. Így biztosíthatjuk, hogy a pázsitunk állandóan harsogóan zöld és egészséges legyen, hiszen ezekkel az utasításokkal mindig az időjárásnak tökéletesen megfelelő vízmennyiséget kapja.

Okos Világítás és biztonság

A kert hangulatának és biztonságának javítása az okos otthon technológiák segítségével lehetővé teszi az automatizált világítás és a megfigyelő rendszerek alkalmazását. Az intelligens világítás lehetővé teszi a hangulatos kerti atmoszféra kialakítását, például a megfelelő fényerő beállítását az esti kerti összejövetelekhez vagy a kerti sétákhoz. Emellett a megfigyelő rendszerek, mint például a kamera biztonságot nyújtanak a kertben, lehetővé téve a terület megfigyelését és az esetleges veszélyforrások azonosítását. Ezek az automatizált megoldások nemcsak növelik a kert használhatóságát és élvezhetőségét, hanem biztosítják a lakók nyugalmát és biztonságát is.

Testreszabott Okos kert megoldások és integráció

Az okos otthon megoldások testre szabása és integrálása a kerti okos rendszerekkel lehetőséget ad arra, hogy a kert tulajdonosa teljes mértékben személyre szabja a rendszert. Ez azt jelenti, hogy az egyéni preferenciákhoz és igényekhez igazíthatók az automatizált funkciók, például az öntözés vagy a világítás beállításai. Emellett az okos kert rendszereket könnyen integrálhatjuk már meglévő okos otthonrendszerekkel, például a belső tereket kezelő rendszerekkel. Ezáltal egyszerűsödik az egész otthoni rendszer kezelése, és a kert is része lehet a teljesen integrált okos otthon élménynek. Ez a testreszabott megközelítés és az integráció lehetővé teszi, hogy a kert tulajdonosa teljes kontrollt gyakoroljon kertje felett, miközben maximalizálja a kényelmet és a funkcionalitást az otthonában.

Okos kert: Összefoglalás

Az okos kerttechnológia számos előnnyel jár, amelyeket érdemes fontolóra venni minden kerttulajdonosnak. Ezek a rendszerek nemcsak megkönnyítik a kerti gondozást és fenntartást, de hozzájárulnak a környezetvédelemhez is azáltal, hogy optimalizálják a vízfelhasználást és csökkentik az energiaveszteséget. Emellett növelik a kert biztonságát és kényelmét, miközben egyedi hangulatot teremtenek a kerti élményhez. Összességében az okos kertmegoldások lehetővé teszik, hogy kényelmesen élvezhessük kertünk szépségét anélkül, hogy folyamatos felügyeletre lenne szükségünk. Bátorítunk mindenkit, hogy fedezze fel az okos kertek világát, és használja ki ezeket az innovatív technológiákat a saját kertjében, hogy még élvezetesebbé tegye a kerti életet.

Az OOTT okos otthon szakértői csapata olyan eszközöket kínál, amelyek megkönnyítik kertünk gondozását és élvezetét. Íme hét remek okos kerti eszköz, valamint egy extra lehetőség:

 1. Automatizált Öntözőrendszer integrálása: Ez a rendszer lehetővé teszi olyan WIFI-re csatlakoztatható öntözőrendszer integrálását az okosotthon rendszerbe, amely kezeli a kerti növények precíz és időzített öntözését, minimalizálva a vízpazarlást és optimalizálva a növények vízellátását az időjárás és a talajnedvesség függvényében.
 2. Intelligens Világításrendszer: Ez a rendszer lehetővé teszi a kerti világítás vezérlését okostelefonról vagy automatizált időzítővel, így hangulatos megvilágítást biztosítva és növelve a kert biztonságát éjszaka.
 3. Megfigyelő Kamerarendszer: Ez a rendszer lehetővé teszi a kert megfigyelését és biztonságát, észlelve a mozgást, a személyek, vagy állatok, vagy a kapubeállónál jármű megjelenését és riasztást küldve a potenciális veszélyekről.
 4. Időjárás-Érzékelők: Ezek az érzékelők figyelik az aktuális időjárást és a meteorológiai változásokat, segítve az öntözés és a kerti gondozás optimalizálását.
 5. Okos Medencevezérlő Rendszer: Ez a rendszer lehetővé teszi a medence vízhőmérsékletének és vízminőségének távoli monitorozását és vezérlését, optimalizálva a medence fenntartását és kényelmét.
 6. Kapuautomatizáló Rendszer: Ez a rendszer automatikusan nyitja és zárja a kertkaput, növelve a biztonságot és kényelmet a lakók számára.
 7. Növények Monitorozására Szolgáló Eszközök: Ezek az eszközök figyelik a növények egészségét, a talajnedvességet és a növények fejlődését, lehetővé téve a pontosabb gondozást és táplálkozást.

+1: Okos robotfűnyíró: Ez a modern eszköz automatikusan gondoskodik a gyep rendben tartásáról. A robotfűnyírók, mint például a STIHL robotfűnyírók, programozható útvonalakat követve magától végzi a fűnyírást, és akár okostelefonról is vezérelhető. Ezáltal felszabadít minket fűnyírás feladatától, hogy több időt tölthessünk kertjeink élvezetével.

Egy alaposan átgondolt okos otthon rendszer (OOTT hub) még számtalan kényelmi és biztonsági funkciót nyújthat számunkra.

TEDD KÉNYELMESEBBÉ OTTHONOD!
kenyelem_145x145_oott_hub_2018

Kényelem

Irányítsd a fűtést, klímát, világítást, redőnyöket, garázs- és kertkaput és még sok minden mást a mobilodról. Az OOTT mobil alkalmazással bárhonnan irányíthatod otthonod.

megtakaritas_145x145_oott_hub_2018

Megtakarítás

Csak akkor és annyit fűts, hűts, amikor szükséges. Automatizáld a fűtést, klimatizálást, árnyékolást. Az OOTT gondoskodik otthonod hatékony energia felhasználásáról.

biztonsag_145x145_oott_hub_2018

Biztonság

Mindig tudj mindent otthonodról, kapj riasztást mobilon a füst, szénmonoxid, csőtörés érzékelőktől, vagy akár arról is, ha nyitva hagytad a hűtő ajtaját. Az OOTT gondoskodik otthonod biztonságáról.

KINEK AJÁNLJUK AZ OKOS OTTHON MEGOLDÁST?

Új, vagy korábban épült lakásokba/házakba, irodákba.

veses_nelkül_145x145_oott_hub_2018

Vésés nélkül

Nincs szükség vésésre, nincs kosz a kiépítéskor, költséghatékony, bármikor bővíthető/átalakítható/személyre szabható megoldás

meglevo_145x145_oott_hub_2018

Meglévő eszközökhöz is

Minden nagy gyártó rendszerével kompatibilis – a legtöbb meglévő eszköz (árnyékoló távirányítók, kapunyitók, fűtési rendszerek, légkondicionálók stb) Apple HomePod, Google Home, Philips Hue, Alexa felhasználható

sosem_avul_el_145x145_oott_hub_2018

Sosem avul el

Az OOTT által használt nyílt rendszert a világon egyszerre sok százan fejlesztik. Így minden újonnan megjelenő eszköz és technológia már néhány hét alatt megjelenik a rendszerben és azonnal használható.

VEZÉRELJ MINDENT!